DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Sljedeće godine novi smjerovi u podgoričkoj gimnaziji

Srednjoškolci koji budu željeli da upišu podgoričku Gimnaziju ,,Slobodan Škerović“ sljedeće godine, za razliku od ovogodišnjih, imaće na raspolaganju više smjerova. To je predviđeno projektom otvaranja specijalističkih smjerova u ovoj ustanovi. Direktor Gimnazije ,,Slobodan Škerović“ Radiša Šćekić kazao je za MNE magazin da je riječ o matematičkom, filološkom i sportskom smjeru.

Radisa-Scekic1

Radiša Šćekić

-Ovakvi projekti zahtijevaju veliku pripremu da bi njihova realizacija bila uspješna.Već dvije godine pripremamo planove i programe za ove specijalističke gimnazije – kaže direktor.

On je istakao da već duže vrijeme razmišljaju i o otvaranju odjeljenja u okviru kojeg bi se nastava izvodila na engleskom jeziku. Na ovaj način, kako kaže, žele da omoguće ,,našoj djeci da dobiju diplomu međunarodnog koledža“.

-Procjenjujemo da će realizacija projekta početi sljedeće godine, neće ove. Imamo podršku od Ministarstva prosvjete – kaže direktpr Šćekić.

Iz Ministarstva prosvjete su nam kazali da će raditi novu strategiju za stručno obrazovanje i da treba da bude gotova u drugom ili trećem kvartalu ove godine. Prilikom izrade ove strategije imaće, između ostalog, u vidu koji kadrovi će biti potrebni našem tržištu.

-Konkurs za ovu školsku godinu je već raspisan i za školsku 2015/2016 godinu neće biti nikakvih promjena-kazali su iz Ministarstva.