Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

,,SEA DANCE”: Rošin Marfi stiže na Jaz!

Roisin_Murphy_Sea_DanceNekadašnja pjevačica sastava ,,Moloko” Roisin Murphy (Rošin Marfi), nastupiće u petak, 17. jula, na glavnoj bini ,,Sea Dance” festival na Jazu. Biće ovo njen premijerni nastup u Crnoj Gori, u sklopu svjetske turneje gdje promoviše novi album „Hairless Toys“, koji od danas krasi police muzičkih radnji.

Roisin Murphy sa ,,Moloko”-m je važila za jednu od ključnih figura muzičke scene kasnih 90-ih, uz neprikosnovene hitove i sada već muzičke klasike „The Time is Now“, „Sing it Back“ i „Forever More“. Paralelno je započela solo karijeru, u čemu je najviše pomogao producent Matthew Herbert. Njena dva albuma „Ruby Blue“ i „Overpowered“ etablirali su je kao ikonu moderne pop kulture. Baš kao i na sceni, Roisin se graciozno kreće među različitim muzičkim žanrovima, ali i ulogama pjevačice, producenta, dizajnerke, modela i glumice. Pripremajući treći album „Hairless Toys“, Roisin je prošle godine objavila maksi singl „Mi Senti“ na kojem je u svom stilu obradila čuvene italijanske kancone.

Ovogodišnji ,,Sea dance” biće održan na plaži Jaz u Budvi od 15. do 18. jula.
Bogatom program ovogodišnje ,,Exit Avanture” pridružiće se i kalifornijski hitmejkeri ,,Capital Cities”, koji će nastupiti u završnoj noći proslave ovogodišnjeg 15. rođendana ,,Exit festival”, u nedjelju 12. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi, praćeni vatrometom i fanfarama svjetskog megahita „Safe & Sound“. Uz stotine miliona ,,YouTube” pregleda i jednom od najviše strimovanih pjesama u protekle tri godine, popularni „kapitalci“ dolaze na Balkan u okviru velike turneje kojom promovišu, po mišljenju kritike jedan od najboljih pop albuma u prethodnih nekoliko godina, „In a Tidal Wave of a Mystery“, koji je osvojio sve najvažnije svjetske top-liste.

Najznačajniji svjetski elektronski sastav ,,The Prodigy” nastupiće na otvaranju festival i uveličati proslavu istorijske titule koji je ,,Sea dance” osvojio za najbolji evropski festival. Premijerni nastup na Jazu ujedno je i svjetska ekskluziva za Balkan, jer će ,,The Prodigy” u okviru svjetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim evropskim i svjetskim festivalima. Među hedlajnerima koji će nastupiti na glavnoj bini ,,Sea Dance”-a nalaze se i britanske zvijezde Rudimental DJ set, Sigma, Wilikinson, Noisia, Brookes Brothers, Black Sun Empire, Calyx & Teebee, Fred V &Grafix, Gotsome, Maduk, ,,Dubioza Kolektiv, dok će publiku na ,,Dance Paradise” bini svojim setovima zabavljati predstavnici dva renomirana muzička kolektiva ,,The Sound You Need”: Bondax, Gramatik, TCTS, Odesza, StarSlinger, FKJ, Crew Love: DJ dvojac Soul Clap, Pillow Talk, DJ-a Nick Monaco, kao i James Zabiela, An Kim Foxman i Doorly.

Akcija ,,4+1” traje do 25. maja

Akcija pod nazivom ,,4+1”, u kojoj četvročlano društvo koje bude zajedno kupilo ulaznice za ,,Sea Dance”, ,,Exit” ili cijelu ,,Exit Avanturu”, petu ulaznicu dobija besplatno, traje do 25. maja. Ulaznice za ,,Sea Dance” koštaju 29,99 eura, a za ,,Exit Avanturu” (,,Sea Dance” + ,,Exit”) 69 eura.