HOROSKOP

Prognoza za period od 11. – 18 .05. 2015.

OVAN

Vaša planeta Mars upravo je ušla u Blizance. Iako je vaša energija sada pozitivnija, bićete skloni svađalačkom i netolerantnom pristupu. Stari rat ili  neprijateljstvo sa otvorenim rivalom, ponovo će biti aktuelno. Na ljubavnom planu draga osoba vas strpljivo čeka u vašem domu, uređujući ga i uljepšavajući, a slobodni Ovnovi prave plan kako da osvoje osobu o kojoj trenutno maštaju, a ne neki način je nedostižna. Oprez u saobraćaju.

BIK

Oslobodili ste se uticaja Marsa, koji je kod većine bikova djelovao negativno, pa ste sada mnogo opušteniji i spremni da uživate u prijatnom okruženju svoga doma. Međutim, na poslovnom planu napeta situacija oko finansija, odlaganje vaše zarade, može da vas razljuti. Na ljubavnom planu trudite se da razumijete probleme partnera, ali ipak imate zamjerke. Slobodni bikovi puno očekuju od jednog poznanstva.

BLIZANCI

U Vaš znak upravo je ušao Mars, Bog rata, aktivirajući vašu sklonost da se postavaljate kao najpametniji i najinformisaniji, što može izazvati negativnu reakciju rivala ili takmaca. Na poslovnom planu, vaše ideje i akcija nailazi na prepreke, a očekivana materijalna pomoć kasni. Emotivno, skloni ste da prozivate i kritikujete partnera za stare greške. Slobodnima udvaranje preko posla, za sada platonski, uz vaša velika obećanja. Oprez sa oštrim predmetima.

RAK

Planeta ljubavi, ljepote i zadovoljstva Venera, prolazi kroz vaš znak i štiti vas i ublažava negativne uticaje koji su na nebu u ovom periodu. Ipak, na radnom mjestu pokrenuće se stara neslaganja, ali većina rakova neće učestovati u konfliktu, već će pokušavati da izmire zavađene strane. Bolje se ne miješajte, možete steći neprijatelja. Emotivno, brižni ste i puni razumijevanja za partnera, a slobodnima se udvara prijatelj.

LAV

Pritisak na radnom mjestu je popustio, ali se odnosi među kolegama komplikuju i zaoštravaju. Stari nesporazumi ili rivalstva ponovo su aktuelna, čak je moguć ozbiljni sukob. Srećom, vas štiti srećni Jupiter u vašem znaku, pa će većina lavova ostati po strani ili izbjeći neprijatnosti. Emotivno, želje između vas i partnera nijesu usklađene, budite velikodušni i popustite, tako ćete ublažiti napetost. Slobodni izbjegavaju staru simpatiju.

DJEVICA

Orijentisani ste na posao i vaše ciljeve, stiže vam novi priliv energije a sa njim i dobre ideje. Nažalost, atmosfera u kojoj radite nije naklonjena promjenama, pa očekujte prepreke, zastoj, a ukoliko insistirate na svom planu, možete izazvati sukob. Emotivno, draga osoba ne saosjeća u potpunosti sa vašim brigama, ali vas ipak podržava i pomaže. Slobodni se dvoume da li i kako da priđu simpatiji. Oprez sa oštrim peredmetima.

VAGA

Vaša planeta šeta kroz nježan i osjetljiv znak Raka, pa ste i vi osjetljiviji i saosjećajniji nego inače. Otuda je prisutna sklonost okoline da zloupotrebljava vaše strpljenje i spremnost da pomognete. Ovo se naročito odnosi na radno mjesto, ali i na bliske ljude. Emotivno, draga osoba je nervozna i lako može izazvati sukob, a vi pokušavate da smirite situaciju prijatnom atmosferom u domu. Slobodnim vagama udvara se osoba o kojoj imaju podijeljeno mišljenje.

ŠKORPION

Vaša planeta upravo ulazi u znak Blizanaca. Osjećate se bolje, a vaša energija ide u mentalnom pravcu, pa će se mnoge škorpije prihvatiti intelektualne aktivnosti ili savladavanje vještina. Na poslovnom planu napeta situacija oko novca ili zarade koja kasni. Emotivno, dobri odnosi su zahvaljujući toleranciji drage osobe. Slobodnima se dopada Lav. Negativni planetarni aspekti upozoravaju na moguće ozljede, oprez u saobraćaju.

STRIJELAC

Na poslovnom planu nejasna situacija ili  zahtijevi osobe od koje zavisite mogu izazvati negativne reakcije ljudi sa kojima sarađujete. Vaš pokušaj da ne učestvujete u raspravi ili energičnoj inicijativi bez jasnog cilja, može aktivirati burnu reakciju drugih. Na tuđe grubosti najbolje je držati se pravila i protokola. Na ljubavnom planu draga osoba preuzima inicijativu, a to vam ne odgovara. Slobodnima se napadno udvara Ovan ili Škorpija.

JARAC

Nalazite se u blokiranoj situaciji, a vaši pokušaji da nešto pokrenete nailaze na grubo neodobravanje drugih. Vaši planovi se odlažu, ali obećanje na radnom mjestu će vremenom ipak biti ispunjeno. Emotivno, partner se prividno slaže sa vašim idejama. Slobodnima intrigantno i zanimljivo izgleda jedna Vaga ili Bik, ali još ne preuzimate inicijativu. U vašem domu kvar ili šteta. Čuvajte se ozljeda i u saobraćaju.

VODOLIJA

Promjena situacije na radnom mjestu izazvaće burne reakcije učesnika. Sa jedne strane su oni koji su za progres i novine, a sa druge oni koji se drže provjerenih vrijednosti. Ovakvo stanje donosi zastoj, a  dogovor ne uspjeva. Ipak, obećana zarada će vremenom stići. Emotivno, sa partnerom ste u dobrim odnosima, a mir i harmonija se vraća u porodicu. Slobodne vodolije upoznaju zanimljivu osobu, a na radnom mjestu pokušavate da izbjegnete napadnog udvarača.

RIBE

Poteškoće i prepreke na radnom mjestu, naročito loša finansijska situacija, izaziva burne reakcije drugih, pa i vas koji im se pridružujete. Za sada nema rješenja već se držite zakona i protokola. Emotivno, sa partnerom uspjevate da se dogovorite poslije manjih nesporazuma. Nema vam druge nego da se prilagodite. Slobodne Ribe maštaju o idealnoj vezi, ili osobi koju su upoznali na zabavi. U vašem domu moguće neslaganje ili svađa.

Za portal MNE magazin horoskop je priredila astrološkinja Dubravka Strukan