DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Zdravi stil života okupio sve generacije

zdravi-stilovi-zivota_4Sportsko – rekreativna manifestacija pod nazivom „Afirmacija zdravih stilova života“ održana je jutros u Tološkoj park šumi, povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, gdje su se okupile sve generacije kako bi zajedno doprinijeli zdravlju i očistili okolinu.

Ekipa MNE magazina razgovarala je sa jednim od organizatora ovog događaja, predsjednikom IPA sekcije Crne Gore i načelnikom Centra bezbijednosti Podgorica, Vojislavom Dragovićem koji je pozvao sve prisutne da spoje lijepo i korisno i doprinesu očuvanju svog zdravlja.

– Cilj ovog događaja je prije svega afirmacija zdravih stilova života, ali i druženje sa prirodom kao i okupljanje različitih generacija na jednom mjestu, gdje će se svi zajedno dati doprinos ovom lijepom okruženju – kazao je Dragović.zdravi-stilovi-zivota

On je istakao da se manifestacija održava drugi put, povodom 21. Maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, kao i to da su organizatori IPA sekcija Crna Gora, u saradnji sa Udruženjem sportske medicine, Udruženjem sport za sve i Udruženjem tereapeuta Crne Gore.

– Danas ćemo uraditi nekoliko disciplina, prvo ćemo očistiti trim stazu od otpada, a u drugom dijelu ćemo se takmičiti u atletici u nekoliko disciplina. Tu imamo trčanje na 60 metara, skok u dalj i bacanje kugle. Ovo takmičenje se održava kao jedna od aktivnosti koje se spovode u okviru Centra bezbijednosti Podgorica, sa Specijalnom jedinicom policije, Policijskom akademijom i odjeljenjima bezbijednosti policije Cetinje, Danilovgrad i Kolašin – kazao je Dragović.

Posjetioci su imali priliku da besplatno izmjere krvni pritisak, odrede indeks tjelesne mase i dobiju besplatne savjete ljekara.zdravi-stilovi-zivota_2

Dragović smatra da je bitno da ovakvih aktivnosti ima više, a predlaže da svako od nas barem sat vremena dnevno posveti boravku u prirodi, kroz rekreativu ili profesionalno bavljenje sportom.

Danas će biti posađeno jedno stablo, a do 21. maja na tom prostoru planiraju da posade ukupno devet stabala, kao simbol koji će obilježiti devet godina nezavisnosti naše države.

K.J.