MAGAZIN PREPORUKA

AUTOMOBILI: ,,Rols-rojs” za modne trendsetere

rols rojs– Superbogatim trendseterima koji žele da budu korak ispred modnih dešavanja, ,,Rols-rojs” je pripremio limitirano izdanje modela ,,wraith” pod nazivom ,,Wraith – Inspired by Fashion” – piše u saopštenju kompanije ,,Rols-rojs”.

Model ,,Wraith – Inspired by Fashion” je prava poslastica za ljubitelje visoke mode. Kako već to biva u toj oblasti, modni predmeti priznatih dizajnera ne dolaze jeftino, pa je tako slučaj i sa ovim automobilom – koštaće 350,000 funti.

– Kompaniju ,,Rols-rojs” i visoku modu povezuje ista filozofija, a to je da uzmu najbolje materijale i od njih naprave najpoželjniju i najprefinjeniju luksuznu robu po mjeri mušterije – rekao je portparol te kompanije za ,,Dejli mejl”.

rols rojs 1

On je dodao da su predstavnici kompanije inspiraciju za ovaj model pronašli u priči o prvoj otvorenoj radnji ,,Rols-rojsa” u Mejferu. Tu su Henri i Čarls Rojs nudili mušterijama automobile po naručenim ručno rađenim enterijerima. Za dizajn unutrašnjosti automobila tada je bio zadužen brend ,,Savilj rou”.

Samo lakiranje kontrolne drvene table modela ,,Wraith – Inspired by Fashion” trajalo je devet dana. Na tržištu je dostupan u bijeloj i crvenoj boji. Sjedište i nasloni za glavu ukrašeni su vezom. Motor je dvostruki turbo, 6.6-litarski, V12, sa 624 konjske snage. Vrijeme koje ovaj model postiže za 100 kilometara na sat je 4.4 sekunde. Najveća brzina koju postiže je 250 kilometara na sat.