ART SLAJDER

KRISTINA STEVOVIĆ O NOVOJ ULOZI: I tihe žene ponekad naprave buku

Nikšićka glumica Kristina Stevović dobila je ulogu u crnogorskom dugometražnom filmu ,,Igla ispod praga” koji je počeo da se snima na poluostrvu Luštica. Nakon dva dana snimanja filma, Kristina za MNE magazin kaže uz osmijeh da je sve, što se kaže, proteklo sa anđelima.

cnp, kristina

Kristina Stevović (foto: cnp.me)

,,Igla ispod praga” je priča o seoskom svešteniku koji nakon što se suprotstavi velikoj prodaji zemljišta, ulazi u sukob sa stanovnicima svoje parohije. Kristini je povjerena uloga Jane, koja je supruga glavnog antagoniste filma. Glumica objašnjava da je Jane smjerna, krotka žena u tridesetim godinama. Rano se udala i dobila je tri dječaka.

– Kako je muž visoko kotiran na hijerarhijskoj ljestvici sela – po raznim pitanjima, na Jane pada većinski teret podizanja djece, brige o njima, ali i o mužu, ostalima seljanima, vođenje domaćinstva. Uz sebe kao svoj antipod uvijek ima prijateljicu Ivanu, jaku i odlučnu ženu – Kotoranku na Luštici. Da li iz druženja sa njom, ili zbog spleta raznih nakupljenih okolnosti i tiha Jane će imati svoj ne baš tihi trenutak – kaže Kristina.

film 2

Sa snimanja filma (foto: rtcg.me)

Reditelj i scenarista filma je Novljanin Ivan Marinović. Glumica kaže da je prihvatila ulogu upravo zato što ga snima mladi i izuzetno talentovani reditelj. Kristina smatra da je scenario sjajno, duhovito i autohtono svjedočanstvo ovog vremena u jednom mjestu.

– Prihvatila sam ulogu jer mi je izazov, jer je ekipa fantastična i jer mi je zadovoljstvo i čast biti dijelom takvog tima. A Jane mi je, poslije dosadašnjih filmskih zadataka, prostor za jednu tišu, suptilniju dušu, mali prostor koji treba valjano ispuniti – navodi Kristina.

film

foto: rtcg.me

Pored Kristine u filmu igraju renomirana glumačka imena u regionu poput Nikole Ristanovskog, Leona Lučeva, Bogdana Diklića, Ljube Bandovića, Jelisavete Seke Sablić, kao i crnogorski stvaraoci Dragana Dabović, Dejan Đonović, Mirko Vlahović, Tihana Ćulafić i drugi.

– Glumačka ekipa je nevjerovatna! Tim je mali, ali fantastično uvježban, sa sjajnim duhom – kaže Kristina.

Kako se film snima na Luštici, glumica kaže da je poluostrvo za nju novootkriveni biser. A reditelj Marinović je ranije naveo da ovim filmom želi da prikaže autentičnost luštičkog i bokeškog duha i mentaliteta na najbolji način.

– Moja ambicija je da otvorim prozor koji će prikazati ovaj filmski neistražen dio Mediterana – kazao je reditelj Marinović.

kud duga