DRUŠTVO PREPORUKA

,,LEJK FEST” U NIKŠIĆU: Dolaze bendovi iz Grčke i Kuvajta, ,,Riblja čorba”….

lake-fest_pressPeti ,,Lejk fest” od 11. do 16. avgusta na platou pored Doma revolucije u Nikšiću i na jezeru Krupac ugostiće bendove iz Grčke, Kuvajta, ,,Riblja čorba”, ,,Elemental”, ,,Rundek Cargo trio”, ,,Babe”, ,,Dejan Petrović big band”, ,,Iskaz”, ,,Bjesovi”, ,,DST”, ,,Orthodox Celts”, ,,Samostalni referenti”, ,,Goblini”, Nikola Pejaković, ,,Pankrti”, ,,Who see”, ,,Ničim izazvan”, ,,Prti BG”, Sasja, ,,Mortal kombat”, ,,Stereo banana”, Josip A Lisac, ,,Uzemljenje” i ,,Igra duhova”, saopštio je direktor festivala Peđa Zečević.

– Uspjeli smo da od ,,Lejk festa” napravimo brend koji ne samo da je prepoznatljiv na eks-Ju prostorima već se nadamo da ćemo se širiti i dalje. Želimo da zajednički gradimo ambijent koji garantuje uspješnim ne samo ovaj ,,Lejk fest” nego i mnoge ,,Lejkove” koji dolaze nakon njega – kazao je Zečević.

On je dodao da se nada da će nakon završetka ,,Lejk festa” početi pošumnjavanje jezera Krupac.

Ulaz za koncerte na platou pored Doma revolucije (11-13. avgust) biće besplatan, dok će ulaznica, kao i protekle godine za glavni program na jezeru Krupac (14-16. avgust) biti 10 eura za veče, a 25 za sve tri večeri. Kamp će, takođe, biti besplatan.

– Festivali igraju važnu ulogu u turističkom razvoju Crne Gore, ne samo zbog privlačenja većeg broja gostiju već i kao sredstvo promocije turističke destinacije, njene kulturne baštine i prirodnih vrijednosti. ,,Lejk fest” je manifestacija po kojom je Crna Gora postala prepoznatljiva – rekao je Filip Burzan u ime  Turističke organizacije Crne Gore.

Prva tri dana biće organizovane povoljni turistički izleti manastiru Ostrog, splavarenje Tarom, kupanje u Perastu i obilazak Kotora.

Generalni pokrovitelj ,,Lake festa” je EPCG, dok je podrška i zvanično pivo festivala obezbijedila Pivara AD ,,Trebjesa”.

– Nadamo se da će, kao i do sada, prostor ispred Krupca biti izvor neke nove energije – rekla je ispred Elektroprivrede Crne Gore Eleonora Albijanić.

Natalija Milić je u ime Pivare ,,Trebjesa” rekla je da će ova kompanija svojim potrošačima putem veb aktivacije nagrađivati kartama.

Festival i Pivara su, kako je istakla Milić, dobitnici ,,zelene zvijezde” i najavila da će i ove godine ,,Lejk fest” i ,,Trebjesa” sprovesti kampanju ,,Rock and recycle”, odnosno sakupljanje i recikliranje plastičnih čaša. Realizuje se sa NVO ,,Ozon” iz Nikšića. Takođe, biće pokrenuta kampanja ,,Kad vozim, ne pijem”.

Potpredsjednik Opštine Nikšić Milorad Jovanović pozvao je sve goste da dođu u Nikšić.

– Nikšić će ih dočekati raširenih ruku i siguran sam da će ponijeti lijepe uspomene iz našeg grada – poručio je Jovanović.

B.R.