DRUŠTVO PREPORUKA

KIC ,,BUDO TOMOVIĆ”: Sjutra na programu predstava ,,Dvije”

Predstava DVIJEPredstava „Dvije“ nastala u produkciji Nevladinog udruženja „Prazan prostor“ biće izvedena u srijedu, 6.maja, u Sali DODEST, sa početkom u 21 sat. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana po cijeni od 5 eura.

Autor teksta je hrvatska dramaturškinja Tena Štivičić, režiju potpisuju Radmila Božović i Gorana Marković, a u predstavi igraju Gorana Marković, Radmila Božović, Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović.

Predstava se bavi problematikom života mladih ljudi sa ovih prostora koji su prenatrpani elementima svakodnevnog, savremenog života koji naizgled život čine ugodnim, a ne dozvoljavaju da prave, suštinske životne vrijednosti dođu do izražaja.  Tekst je adaptiran, pa je radnja smještena u Podgorici u sadašnjem trenutku. Dvije prijateljice ispunjavaju svoje vrijeme trivijama i postaju žrtve međusobne prevare da je ugođaj života pod vlastitom kontrolom. Rođene u periodu ratova na Balkanu, njihovi životi su unaprijed određeni turbulentnim dešavanjima na ovim prostorima i tranzicijama zemalja. One su nuspojava pomjerenog poslijeratnog uređenja zemlje u kojoj žive. Njihove živote bitno određuju razni medijski uticaji, ,,bombardovane” su informacijama o naizgled ugodnom, a posve nestvarnom načinu urbanog življenja.