Porto Novi
PREPORUKA SPORT

FILIP LUKOVAC: Mladi fudbalski talenat zapažen i u Barseloni

Picture 117Jedanaestogodišnji Filip Lukovac iz Podgorice fudbalom se bavi od šeste godine. Učenik je petog razreda Osnovne škole ,,Štampar Makarije”, a trenira u FK ,,Fudbalino”.

– Prošle godine u maju, u Budvi je održan fudbalski kamp Barselone na kojem je učestvovalo 150 dječaka iz zemalja regiona. U toj konkurenciji odabran sam kao najtalentovaniji od strane trenera Barselone koji su rukovodili kampom. Odazvao sam se njihovom pozivu da boravim u  fudbalskoj školi ,,FC BESCOLA” deset dana u Barseloni – ispričao je Lukovac.

Kaže da je uživao u druženju sa najtalentovanijim vršnjacima u Barseloni.

– Tamo sam bio u periodu od 11. do 20. aprila. Rekli su mi da sam pokazao zavidan nivo fudbalskog znanja i u razgovoru sa kordinatorom škole stavljeno mi je do znanja da imam kvalitet za Barselonu i da me u narednom periodu žele vidjeti u svojim redovima – kazao je naš sagovornik.                                  BARSELONA 2015 495

Kaže da je ovo za njega bilo veliko iskustvo koje će mu pomoći u fudbalskoj karijeri.

– Što se tiče uzora, to je naravno Mesi,  a Barselona je klub za koji navijam i za koji bih želio da igram u budućnosti – rekao je mladi talentovani fudbaler.