MODA SLAJDER

“STIL AFRODITA”: Najbolji mladi dizajneri Aleksandar Jovanović i Aleksandar Ilić

DUDADO_1

Modeli iz kolekcije koja je dobila prvu nagradu

 

Dizajneri Brenda “ Dudado” Aleksandar Jovanović i Aleksandar Ilić pobjednici su takmičenja mladih dizajnera Balkana “Stil Afrodita” koje je,  u saradnji sa fondacijom “Ruski Siluet” iz Moskve,  sinoć održano na Cetinju. Oni će predstavljati Crnu Goru na takmičenju u Moskvi u oktobru ove godine. Drugo mjesto pripalo je Aleksandru Jovanoviću za samostalnu kolekciju, a treće Mariji Stanković iz Srbije.Titulu top manekenke dobila je Jelena Topalović.

žiri

U VIP loži članovi žirija i gradonačelnik Cetinja sa suprugom

Na Cetinju se predstavilo 11 dizajnera iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Oni su pokazali po pet modela, a njihove kreacije ocjenjivao je žiri u sastavu: Tatjana Birjukova, Đulio Moreno, Nikola Marković, Anastazija Miranović, Jelena Roganović-Đurić, Aleksandar Vujović, Evin Musa i Petar Ćuković.

DUDADO

Aleksandar Ilić i Aleksandar Jovanović

Nakon proglašenja pobjednika, Aleksandar Jovanović kazao je za MNE magazin da su inspiraciju za kolekciju koja je pobijedila našli u seksipilnosti dame.

-Inspiracija su nam uvijek seksipilne  dame. I to ne žene, nego dame. Seksipilnost može da bude vulgarna, a može da bude i damska. U izradi modela koristili smo svilu, muslin- svilu i til. Svaki komad iz kolekcije je ručni rad, pa čak i nakit- kazao je Aleksandar Jovanović i dodao da mnogo očekuju od Moskve i da će se potruditi da Crnu Goru predstave u najboljem svijetlu.

U muzičkom dijelu programa nastupio je gudački kvartet “MNE  muse” i Anela Čindruk sa harmonikom. U publici su bili i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Boganović sa suprugom Milenom.

K.Janković