PREPORUKA SPORT

NBA: ,,Bulsi” u polufinalu Istočne konferencije, Mirotić drugi na listi ,,rukija godine”

nikola

Nikola Mirotić

Košarkaški klub ,,Čikago buls” ovjerio je večeras prolaz u polufinale Istočne konferencije trijumfom nad ,,Baksima” 120:66, gdje ga već odavno čekaju igrači ,,Klivlend kavalirsa” koji su u tu fazu takmičenja došali zahvaljujući četiri uzastopne pobjede nad ,,Boston seltiksima”.
,,Bulsi” su se uspavali ,,na lovorikama” nakon velike prednosti od 3:0 protiv ,,Milvoki baksa” i tako dopustili ,,Baksima” da im se približe na 3:2 u seriji. ,,Bulsi” su potom vidjeli da je vrag odnio šalu, što je rezultiralo večerašnjom konačnom pobjedom od 4:2 u seriji i prolaskom u polufinale.

andrew-wiggins-rudy-gobert-nba-utah-jazz-minnesota-timberwolves-850x560

Endrju Vigins postiže koš na utakmici ,,Juta”-,,Minesota”

Nikola Mirotić koji se u posljednjim utakmicama utopio u prosjek ,,Bulsa” ovoga puta je svom timu sa četiri skoka, asistencijom i dva poena za sedam minuta u posljednjoj četvrtini pomogao da se domogne ove dragocjene pobjede.
Sa druge strane, večeras su proglašeni i najbolji rukiji, odnosno novajlije, godine. Prvi je Endrju Vigins iz ,,Minesota timbervulsa” sa 110 glasova koje je od novinara dobio za prvo mjesto, 17 za drugo i 3 za treće. Drugi je Nikola Mirotić za kojeg je 17 sportskih novinara glasalo da bi trebalo da bude ,,ruki godine”, 81 novinar bio je saglasan da bi Mirotić trebalo da bude drugi na listi, a 22 da bi trebalo da bude treći. Slijede Nerlens Noel iz ,,Filadelfija seventi-siksersa”, Elfrid Pejton iz ,,Orlando medžika”, Markus Smart iz ,,Boston seltiksa”, Jusuf Nurkić iz ,,Denver nadžetsa” i Džordan Klarkson iz ,,Los Anđeles lejkersa”.

B.R.

Foto: Armando L. Sančes/Bred Rempel