Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

LATINO MUZIČKE NAGRADE: Najviše priznanja za Enrike Iglesijasa i Romea Santosa

Singer Enrique Iglesias accepts an award at the 2015 Latin Billboard Awards in Coral Gables, Florida April 30, 2015. REUTERS/Carlo Allegri

Enrike Iglesijas

Najbolje nagrade izvođačima latino muzike, ,,Latino music Billboard awards”, uručene su u noći između četvrtka i petka u Koral Gejbelsu na Floridi.
Najviše priznanja na kućne police staviće Enrike Iglesijas i Romeo Santos.
Enrike Iglesijas ima najvatreniju pjesmu, najslušaniju numeru na radiju i u digitalnom izdanju, kao i najviše puštanu pjesmu na internetu – ,,Bailando” sa Deskemer Buenom i ,,Gente de la zona”. Ova pjesma je i najbolja latino pop numera, dok je Enrike Iglesijas latino pop pjevač godine i ima najbolji latino pop album pod imenom ,,Sex & love”.

Singer Roberto Santos poses backstage with his multiple awards at the 2015 Latin Billboard Awards in Coral Gables, Florida April 30, 2015. REUTERS/Joe Skipper

Romeu Santosu pun stol priznanja

Romeo Santos je pjevač godine, izvođač najvatrenijih pjesama, ima top latino album godine ,,Formula, vol. 2”, pobjednik je u kategoriji ,,najbolji pjevač tropskih pjesama”, a ima i najbolju tropsku numeru ,,Odio” u kojoj sarađuje sa Drejkom. Santos je vlasnik i tropskog albuma godine ,,Formula, vol. 2”.
Natalija Himenes je izvođačica najvatrenijih pjesama, dok je bend sa najvatrenijim pjesmama ,,Banda Sinaloense MS de Sergio Lizarraga”. Ova grupa izvodi i najbolju regionalnu meksičku muziku, a ima i regionalnu meksičku pjesmu godine ,,Hermosa experienca”.

Musician Carlos Santana performs at the 2015 Latin Billboard Awards in Coral Gables, Florida April 30, 2015. REUTERS/Carlo Allegri

Karlos Santana na dodjeli latino nagrada

​Bend ,,Santana” su top i latino sastav godine, dok je Karlosu Santani uručeno priznanje ,,Spirit of hope” za humanitarni rad.

J Balvin je novajlija godine, najbolji je izvođač pjesama sa latino ritmovima, a ima i najbolju numeru u latino ritmu – ,,6 AM” sa Farukom.
Top latino izvođačica i najbolja pjevačica regionalne meksičke muzike je Dženi Rivera.

Visin je najbolji pjevač numera sa latino ritmovima, a ima i album godine latino ritmova ,,El regreso del sobreviviente”.

Mark Entoni imao je najbolju turneju godine.

Šakira je izvođač koji najviše pjeva o društvenim temama, dok je krosover izvođač Drejk. Latino pop pjevačica je Kamila, a najbolje pjesme sa tropskom tematikom ima duo Čino i Načo.

Grupa koja izvodi najbolju tropsku muziku je ,,El gran combo de Puerto Rico”, dok regionalni meksički album godine imaju razni izvođači, a zove se ,,Las bandas romanticas de America 2014”.

Regionalna meksička grupa je Hulion Alvares i njegova ,,Norteno banda”. ​

Najbolja grupa sa latino ritmovima je ,,Calle 13”, dok ,,Plan B“ ima pjesme sa najboljim latinskim ritmovima.

Robertu Karlosu uručeno je priznanje za životno djelo.
Dženifer Lopez oduševila stručnjake i publiku
billboard_2
Modne stručnjake, novinare i publiku Dženifer Lopez osvojila je večeras trima stvarima – odjevnom kombinacijom za koju je zaslužan Zuhair Murad i prirodnim izgledom na crvenom tepihu, kao i muzičkim dijelom posvećenim pjevačici Seleni, koja je preminula prije 20 godina.

B.R.

Foto: Reuters/Alan Dias