Porto Novi
ENGLISH SLAJDER

DOMINIK MILER: Dolazim u Crnu Goru čim dobijem poziv

14-05-25_Dominic_Miller_web2Gitarista Dominik Miler prije dva dana vratio se kući nakon četvoromjesečne turneje sa Stingom i Polom Sajmonom.

– Najbolja stvar u tome što ste na turneji sa Stingom i Polom Sajmonom je visoki muzički nivo i sviranje nekih od najuticajnijih numera modernog vremena sa dvije legende – rekao je Miler za MNE magazin.

Kaže  da, kad dođe u neki grad, najviše voli da se opusti, pozove porodicu, radi jogu i pomalo vježba gitaru.

– Nigdje ne idem kao turista, jer to oduzima previše energije koju želim da sačuvam za koncert – pojašnjava Miler.

Ovaj vrsni gitarista i sa Stingom koautor numere ,,Shape of my heart” pronalazi često inspiraciju za pisanje novih numera na turneji.

– Turneja baš i nije najbolja sredina za pisanje, ali jesam napisao cjelokupni album ,,Fifth house” na cesti. Nisam napisao ništa za novi album, ali jesam bukirao vrijeme, studio i muzičare – otkrio je Miler.

Dok je bio protekle godine na turneji na kojoj je promovisao solistički album ,,Ad hoc”, u Ljubljani je sa Slovenskom filharmonijom nastupio sa Masimom Savićem.

– Volio bih da nađem vremena da sarađujem sa Masimom. Radimo na tome – istakao je naš sagovornik.

Dvadeset godina je od objavljivanja Milerovog solo prvijenca ,,First touch”. U subotu, 2. maja, objaviće remasterizovani album ,,First touch – 20th anniversary edition”.

– ,,First touch” je bio favorit među mojim fanovima, tako da sam imao obavezu da sa njima proslavim reizdavanje albuma. Prezadovoljan sam krajnjim rezultatom – kazao je istaknuti gitarista.

Na pitanje da li bi volio da svira u Crnoj Gori, bilo sa Stingom, solo ili sa Vladom Georgevim, sa kojim je radio na albumu ,,Daljina” sjajni gitarista je odgovorio:

– Dolazim čim dobijem poziv.

B.R.

Foto: dresen.de