DRUŠTVO PREPORUKA

PIJACA U GINTAŠU: Gužva, najviše se kupuje zelena salata

,,Ajmo, svježa zelena domaća salata. Ostalo je još malo…”, govori prodavac mašući da svratimo i pogledamo njegovu ponudu povrća i voća. Salata košta 1,5 euro, a neko je cijeni i dva eura.

pijaca_zelena-salata

-Kupuje se dosta. Traži se domaće. To je našim građanima bitno i treba da bude. Vidim da dobro prolazi paradajz, luk i razno voće – kaže prodavac koji je želio da bude anoniman.

Paradajz košta od 2,5 eura do četiri eura. Iako jagode prodavci i dalje cijene četiri eura po kilogramu, stvaraju se velike gužve ispred štandova na kojima su izložene.

-Ovo je domaća jagoda i dobro prolazi prodaja – rekle su nam nekolike prodavačice.

Osim jagoda, dobro su prolazile i banane.Kilogram košta 1,30 eura. A kada je riječ o povrću prodavci kažu da imaju dobru ponudu krompira koji košta 0,50-0,60 centi po kilogramu. Raštan košta od 1,20-1,80, a kilogram tikvica je dva eura. Krastavci koštaju 1,5 eura.

Ništa manje interesovanja građana nije bilo ni u sektoru na pijaci gdje se prodaju mliječni proizvodi i svježa riba. Pljevaljski sir je bio najtraženiji. Košta pet eura po kilogramu, a pastrmka se cijeni 4,5 eura. Orada i brancin koštaju osam eura, dok su lignje sedam do osam eura u zavisnosti od njihove veličine.

 

This slideshow requires JavaScript.