DRUŠTVO PREPORUKA

ANKETA: Čitamo i drame da se tješimo tuđim mukama

body_readingIako je moderna tehnologija napredovala, ljubav prema knjigama ne bi trebala da se ugasi. Njih čitamo da bismo pobjegli od svakodnevice, umora, posla. Iako su nam informacije dostupne na internetu, knjige nam pomažu da maštamo i da razvijamo vokabular.

Upravo zbog toga smo povodom jučerašnjeg Dana knjige pitali Crnogorce da li čitaju  i šta najviše.

Nemanja Cvijović:

_DSC5128– Najviše čitam naučne knjige jer sam student i koristim priliku da usavršavam svoje znanje. Čitam svaki dan.

 

Olja Mrdak:

_DSC5118-Čitam kad god imam vremena, a to je uglavnom tokom raspusta. Najviše volim knjige koje je napisao Dostojevski, njemu se uvijek vratim. Omiljena knjiga mi je „Zločin i kazna“. Od laganijih pisaca volim knjige Gijom Musoa za plažu i za odmaranje.

Dalibor Vuksanović:

_DSC5105– Trudim se da što više čitam, ali u poslednje vrijeme ne stižem u tolikom obimu kao što sam ranije. U pitanju je uglavnom pravna literatura jer mi je to stuka, a najviše volim da čitam epsku fantastiku i istorijske knjege, jer je to najbliže mom sklopu i interesovanjima.

Nađa Žarić:

– Vrlo slabo _DSC5114čitam, uglavnom stručne knjige jer nemam vremena. Sad sam na magistarskim studijama pa koristim literaturu iz internet marketinga. Uglavnom čitam drame jer se tako tješim tuđim mukama.  Oni romani što dođu uz novine su mi omiljeni i naslovi u stilu „Ostavljena – nađena“ .

Ivana Pejović:

_DSC5116– Volim da čitam. Posljednje što sam pročitala je „Ringišpil“ od Jelene Bačić Alimpić i neke nove knjige od Gijom Musoa.  Najviše volim psihološke knjige.

K.J.