DRUŠTVO PREPORUKA

RANKO LAZOVIĆ: Biće još smjena

Podgorica  Izjava dr Ranka Lazovica predsjednika Odbora direktora KBCa na press konferencijiDirektor Kliničkog centra dr Ranko Lazović najavio je u intervjuu za dnevni list ,,Pobjeda” da će biti još smjena nakon detaljne analize.

– Biće smjenjeni šefovi pojedinih odjeljenja i odsjeka, a slijede smjene u Institutu za bolesti djece, kao i među sestrinskim kadrom. Još pravim planove i konstrukcije. Ne bi bilo ozbiljno takvu odluku donijeti ad hok. Svaki potez moram pažljivo izmjeriti i izvagati. Moram napraviti ozbiljnu analizu što dobijam sa ljudima koje dovodim i da vidim što eventualno gubim sa ljudima koje sam smijenio. Neće biti smjenjivanja pošto-poto, ako neko to ne zaslužuje – naglasio je dr Lazović za ,,Pobjedu”.

On je dodao da doktor Vladimir Dobričanin za sada ostaje na mjestu direktora Urgentnog centra, a da je za direktora Polikinike, umjesto dr Vladimira Vujovića, imenovana Zana Vujović. Direktor Centra za nauku je dr Nemanja Radojević, koji je zamijenio dr Slavicu Vujisić.

Direktor Klinike za onkologiju je prof. dr Vladimir Todorović. Na tu funkciju on je došao umjesto dr Nebojše Crnogorca. Na mjesto direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo, umjesto dr Snežane Crnogorac, postavljena je docent dr Snežana Raspopović. Umjesto dr Biljane Milojko, za direktora Klinike za oftalmologiju imenovan je dr Haris Kujundžić.

Na čelo Klinike za ortopediju i traumatologiju postavljen je dr Nikola Bulatović koji je zamijenio dr Velišu Aligrudića. Direktor Klinike za dermatovenerologiju je dr Milena Đurović.Direktora Klinike za anesteziologiju, reanimaciju i terapiju bola Zorana Jovančevića zamijenio je dr Hasib Lukač kazao je dr Lazović. Prema njegovim riječima, smijenjena je šefica službe za anesteziju Zorica Ljumović, a na njeno mjesto doveden je dr Zoran Jovančević.