DRUŠTVO SLAJDER

MATURSKA ODJEĆA: Najjeftinija kombinacija 90, najskuplja 1300 eura

cipele-i-tasnaEkipa MNE magazina obišla je butike u centru grada kako bi saznala koliko je novca potrebno za odjeću kako bi maturanti lijepo izgledali na proslavi maturske večeri.

Najskuplja kombinacija na koju smo naišli za dame, a sastoji se od haljine, cipela i torbe bila je 1.250 eura, dok je najjeftinija 90 eura.

Muškarci mogu naći odijelo, košulju, kravatu, kaiš i cipele za 792 eura ili se mogu odlučiti za pristupačniju kombinaciju od 147 eura.

Najskuplja elegantna duga haljina koju smo pronašli  košta 450 eura, dok je najeftinija kratka haljina u istom butiku 250.  U butiku koji je imao najpristupačnije cijene, kratka svečana haljina koštala je 50, dok se u njemu najskuplja mogla naći za 100 eura.

Mlade dame bi za cipele morale izdvojiti od 600 eura koliko koštaju najskuplje koje smo pronašli do 20 eura koliko su bile najjeftinije. Elegantne klač torbice, mogu se naći po cijeni od 20 do 200 eura.

Muška obuća košta od 25  do 500 eura, u zavisnosti od butika, brenda i, naravno, ukusa. Cijene sakoa za muškarce variraju od 45 do 60 eura, kravate se mogu naći po cijeni od sedam eura, a kaiševi koštaju od 15,  pa do 160 eura. Najskuplja košulja bila je 25 eura, a najjeftinija 12.

Maturanti u Glavnom gradu imaju veliki izbor odjeće i cijena i svako može naći neku kombinaciju koja mu najviše odgovara.

This slideshow requires JavaScript.