ART PREPORUKA

IZLOŽBA: Lazar Leposavić predstavio 45 crteža

Lazar-Leposavić

Lazar Leposavić

 

Prva samostalna izložba portreta učenika devetog razreda podgoričke OŠ ,,Savo Pejanović” Lazara Leposavića održana je večeras u KIC-u ,,Budo Tomović“. Lazar je predstavio 45 crteža, a za inspiraciju su mu, kako kaže za MNE magazin poslužili  portreti umjetnika i savremenih istorijskih ličnosti čije je fotografije uz mentorku mr Seidu Belegović pronalazio u knjigama, kao i portreti poznatih crnogorskih žena.

-Na izložbi su i portreti mojih dragih prijatelja, rođaka kao i drugara iz likovne radionice. Dugo sam se pripremao izložbu, to mi je bio cilj od kad sam počeo aktivnije da crtam. Mnogo mi je pomogla moja mentorka mr Seida Belegović. Pola godine pripremao sam izložbu, koju vidite večeras- rekao je mladi umjetnik Lazar Leposavić.

Mentorka mr Seida Belegović nije krila oduševljenje što je njen učenik organizovao prvu samostalnu izložbu crteža.

-Sa polaskom u prvi razred Lazar se uključio u rad likovne radionice koja u školi postoji već deceniju i po. Njegova ambicija i talenat su jedan izuzetan spoj, pa je tako došlo do ideje i želje Lazarove da realizuje izložbu. Da bi organizovao izložbu Lazar se morao nekoliko godina truditi i aktivnije raditi – pojasnila je Belegović.

Ispričala je da Lazar svestran dječaki i da, pored portreta, voli da crta pejzaže i mrtvu prirodu.

– Volio je da portetiše drugare, a kada je trebalo da se dođe do rješenja šta da odabere za motiv predložila sam da to budu porteti, jer su porteti jako teški. On je uradio sve radove u tehnici olovke, jako je lijepo spojio kontraste, od najsvjetlijeg do najtamnijeg- kazala je Seida Belegović.

 

This slideshow requires JavaScript.

kud duga

One Response to IZLOŽBA: Lazar Leposavić predstavio 45 crteža