DRUŠTVO SLAJDER

GRAĐANI OGORČENI NA OPERATERE: Ako hoćeš da ,,ubereš“ najviše para, uzmi od sirotinje

mobilniCrnogorski Telekom je odlukom 17. aprila povećao iznos minimalne dopune sa jednog na dva eura. I Telenor je od danas primjenio istu politiku, a M:tel će to da uradi 7. maja.

Izgleda da je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) nemoćna u odnosu na ove odluke. Podsjetimo da je presudom Upravnog suda, iz februara ove godine, poništeno prošlogodišnje rješenje regulatora kojim je crnogorski Telekom bio obavezan da stavi van snage odluku kojom je povećan iznos minimalne dopune pripejd računa sa jednog na dva eura. Povodom povećanja dopuna sa jednog na dva eura razgovarali smo sa pojedinim građanima u Podgorici. Na adresu mobilnih operatera upućuju samo kritike.

Jelena Đurović

Jelena Đurović

Jelena Đurović:

– Koristim postpejd, ali nije u redu što su to uradili. Na svakom koraku imamo udar na  standard građana koji nije nešto posebno visok, tako da ne znam šta oni misle. Očigledno je da su se operateri dogovorili o ovom povećanju. Primoravaju građane da plaćaju, jer će im u suprotnom ugasiti kartice. Jevrejska poslovica kaže: ,,Ako hoćeš da ubereš najviše para, udari po onom ko najviše ima, a to je sirotinja.

Bojana-Djukić

Bojana Đukić

Bojana Đukić:

– Nijesam zaposlena i onda je logično da će povećanje minimalne dopune da se negativno odrazi na moj budžet.  Nije u redu što su poskupjeli. Jedna lasta ne čini proljeće, tako da mogu reći da ni jedna osoba ne može ništa tu da promijeni. Sve i da bih htjela, ja tu ne mogu ništa da promijenim.

Krivokapić-Branko_1

Branko Krivokapić

Branko Krivokapić:

– Sve cijene skaču, pa su se vjerovatno svi mobilni operateri služili tom logikom. To nije u redu. Teško da možemo bilo šta da uradimo, imaju monopole i sve. Čisto sumnjam da će se tu nešto promijeniti što bi bilo u našu korist.

Radmila-Milošević_1

Radmila Milošević

Radmila Milošević: – Koristim pripejd, ali dopunim više od toga, tako da mi je svejedno. Mislim da će to ljude da pogađa. Generalno mislim da je to loše. Treba da se organizuje neki vid protesta, jer svi mobilni operateri pretjeruju. Nekontrolisane su im cijene. Loše je što su uspostavili dogovor na štetu građana. Država ih ne kontroliše.