Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: ,,Dječji proljećni vikend“ u ,,Delta sitiju“

delta 2,,Dječji proljećni vikend – Hajde da se družimo“ koji je otvoren  juče u podgoričkom ,,Delta sitiju“ završava se danas. Mališani iz oko 50 ustanova uživali su uz bogat edukativno-zabavni program.

– Veliki je broj posjetilaca. Do kraja dana očekujemo oko 16 hiljada ljudi. Već su nam se predstavili Plesni studio ,,Alisa“ i Art grupa ,,Montenegro“ iz Kotora, Dječiji savez sa ,,Proljećnom dobrodošlicom“, imali smo NVO ,,Čarolija“ iz Nikšića, Resursni centar za rehabilitaciju djece oštećenog sluha i govora iz Kotora i druge – rekla je za MNE magazin portparolka manifestacije Maša Mališić.

Ona je dodala da je priređen edukativni kutak, te slano-slatka radionica.

– Djeca su na radionicama mogla da crtaju, da izrađuju pinjate i uz sve to dobiju slatke i slane poklone. Tu je i ,,Frikomova“ slatka radionica. Predstavili su se mladi glumci, plesači i pjevači, dok je ,,London bridž“ bio tu sa ponudom stipendija za inostranstvo – rekla je Mališić.delta

Edukativni centar „Fedrus“ za danas je pripremio radionice i kvizove za djecu u saradnji sa partnerima iz glavnog grada.

– Djeca će učiti kako da posade prvu biljku i da brinu o sadnicama. Biće tu radionice ,,Nije smeće svo za vreće“, Turistička organizacija Podgorice prirediće radionicu ,,Upoznajemo grad da bi ga više voljeli“, uz radionice ,,Baš je moćno povrćno i voćno“, ,,Nije isto kad je čisto“, gdje se kroz hemijske eksperimente uči koja je to provjereno dobra voda, zatim ,,Pravi korak – igre bez granica“, dijeliće se diplome, nagrade…. – kazala je Mališić.

B.R.