Porto Novi
DRUŠTVO SLAJDER

VIJESTI O ASTEROIDIMA: Nema panike, u Kolašinu je spas

Astronom doktor Džudit Gjurgjej-Rajs sa Univerziteta u Teksasu tvrdi da bi Zemlja uskoro mogla da se suoči sa velikim problemom. Ona u svojim naučnim radovima, kako pišu pojedini mediji, tvrdi da će Zemlju u oktobru 2017. godine pogoditi veliki asteroid. To je ,,posljednja prijetnja” u nizu, jer gotovo svake sedmice mediji objave da nas je neki asteroid ,,jedva” zaobišao.  O učestalim najavama moguće katastrofe razgovarali smo sa građanima i dobili zanimljive odgovore.

_DSC4130

Vesna Vukasović

Vesna Vukasović: Tih objava je u posljednje vrijeme sve više, kako na društvenim mrežama, tako i na internet portalima. Mislim da je naš narod više prezasićen time i ne gleda to kao neku senzaciju. Mene ta vijest ne dotiče, jer se više bavim egzistencijalnim i životnim temama. Iskreno, ne vjerujem da će asteroid udariti u Zemlju.

_DSC4124

Borislav Popović

Borislav Popović: Nijesam čuo za tu najavu, ali me uopšte ne plaši. Vidite, ja sam već star čovjek. (osmijeh) Možda će biti nekih opcija da se spasimo ako pogodi i našu zemlju. Znate gdje je najsigurnije? U Kolašinu. Sjećam se kada je bio onaj zemljotres 1979.godine…U tom gradu se ništa nije desilo zato što je teren nije sklon pokretanju. Spas je u Kolašinu i tamo treba da uživamo.

_DSC4116

Dragana Perković

Dragana Perković: Ne plaši me ta najava. Ako postoji Bog i sudbina, ako je tako određeno onda idemo svi. Neke stvari ne možemo izbjeći. Ne možemo da upravljamo nekom višom silom. Ne mogu ja tu ništa da promijenim. Ako će da udari neki asteroid, nek udari. Žao bi mi bilo omladine, ali se previše zla namnožilo. Nešto mora da se promijeni, ali se nadam da će sve da bude dobro. Očekujem, ipak, da ljubav sve pobijedi.

_DSC4114

Boris Milojković

Boris Milojković: Kako došlo, tako prošlo. Ne potresa me ta informacija. I ne vjerujem da će se to desiti baš 2017.godine. Možda se nekad desi, ne znam. Ko zna. Ako asteroid udari u zemlju, nemamo kuda da bježimo. Ajde da imamo neki izbor, ali nemamo. Kad se suočite sa nečim što je neizbježno, morate da se pomirite sa tim (osmijeh).