ART PREPORUKA

ART: Izložba ,,Lavirint” vajarke Ane Grujičić

ana za tekstPrva samostalna izložba vajarke Ane Grujičić pod nazivom „Lavirint“ otvorena je u četvrtak veče u Bluz  baru u Podgorici. Ova izložba je njen diplomski rad na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, koji je završila u klasi profesora Milivoja Babovića.

Njeni radovi predstavljaju vizuelne ekspresije misli, emocija i reakcija. Žice koje rđavim tragom probijaju kroz bjelinu gipsa narušavajući njegovu čistotu, kaže Ana, simbolišu mnoštvo ožiljaka nalik lavirintu. Svaki rad ističe ona, predstavlja zasebnu reakciju i emociju, te ima dugo značenje, a istovremeno čine cjelinu i zadržavaju lični izraz. Diplomski rad koji je izložila, stvaran je u periodu od tri godine. Kombinovala je čisto bijelo i rđu, što predstavlja kontrast i narušava jedno drugo. Izložbu čini 12 radova koji su podijeljeni u cjeline, koje se nadovezuju jedna na drugu i zajedno čine jedno umjetničko djelo.

– Profesor Milivoje Babović i njegov asistent Željko Reljić su mi pružili veliku podršku pri realizaciji ovog što noćas izlažem. Bodrili su me da eksperimentišem i da se ne držim klasičnog materijala, jer sam željela da spojim nespojivo. Zanimljivo je to da su neki od ovih radova za sve ovo vrijeme promijenili izgled pa ih to čini još interesantnijim – kazala je umjetnica.ana izlozba

kud duga