MAGAZIN PREPORUKA

IDEALI LJEPOTE: U Americi su na cijeni ,,urbane drvosječe” a na Filipinima metroseksualci

O muškoj ljepoti sve češće se piše posljednjih godina, muškarci na ta pitanja odgovaraju sve većom brigom o svom izgledu, od 2012. do 2014. prodaja muških kozmetičkih proizvoda porasla je za 70 odsto. Listu standarda muške ljepote napravio je ,,BuzzFeed”, nakon istraživanja novina i društvenih mreža, piše blic.rs.

amerika

AMERIKA

AMERIKA

Ideal muške ljepote u SAD glasi: savršeno mišićavo tijelo i lumberseksualac kao onaj pravi tip. Lumberseksualci ili ,,urbane drvosječe” imaju svoj zaštitni znak, bradu od nekoliko dana, zalizanu kosu, čizme ili duboke cipele, ranac i obaveznu kariranu košulju.

U ocjeni muške ljepote važi i određena diskiminacija jer se bjelci ocjenjuju ljepšim od pripadnika crnačke populacije, prije dvije godine čak je 83.3 odsto glavnih muških uloga u vodećim holivudskim blokbasterima pripalo glumcima bijele puti.

meksiko

MEKSIKO

 MEKSIKO

Lijep Meksikanac je mačo muškarac i potpuno opsjednut svojim izgledom. U 2000. godini bili su drugi na listi najvećih narcisa na svijetu, odmah iza muškaraca iz Venecuele.

 

BRAZIL

brazil

BRAZIL

Atraktivne Brazilce krasi preplanuo ten i mišićavo tijelo. Veliki broj njih odlazi na plastične operacije, a 43.1 odsto je mješovitog porijekla.

JUŽNA AFRIKA

juzna afrika

JUŽNA AFRIKA

Južna Afrika poput Amerike daje prednost bjelcima iako čak 79.6 odsto muškaraca u ovoj zemlji pripada crnoj rasi. Bez obzira što su u manjini čak 77 odsto naslovnih strana muških magazina prošle godine pripalo je bjelcima.

 

NIGERIJA

nigerija

NIGERIJA

U Nigeriji je jedan od ideala muške ljepote poznati muzičar 2 Face Idibia. Izvajano tijelo je na cijeni, a i muškarci to znaju, istraživanje iz 2007. godine je pokazalo da pripadnici jačeg pola mišiće smatraju svojom prednošću nad ženama.

 

TURSKA

 

turska

TURSKA

Turski glumci iz sapunica koji su osvojili arapski svijet smatraju se pravim ljepotanima. Spoj snažnog tijela i romantične prirode je onaj najbolji. Zanimljivo je i što se izdepilirano tijelo izdvaja kao standard ljepote.

 

ITALIJA

italija

ITALIJA

Atraktivni Italijani su sjajno odjeveni, pravi su ljubitelji mode i hrabri da ponesu ,,ženske boje”.

 

VELIKA BRITANIJA

velika britanija

VELIKA BRITANIJA

Dejvid Bekam je primjer onog najljepšeg u Velikoj Britaniji kad je riječ o muškoj ljepoti. Tetovaže, koje ima svaki peti Britanac, i brada su neophodne karakteristike da bi neki muškarac u ovoj zemlji ponio titulu lijepog.

 INDIJA

 

indija

INDIJA

Ako muškarac u Indiji želi da zaliči na nekog bolivudskog glumca, koji važe za ideale ljepote, mora da se dobro brine o sebi. To izgleda želi veliki broj mušakaraca u ovom dijelu svijeta, jer su opsjednuti kupovinom kozmetičkih preparata.

 

 FILIPINI

filipini

FILIPINI

Prije nekoliko godina napušten je mačo muškarac i metroseksualizam je isplivao na površinu. Uticaj američkih i španskih gena dao je zanimljive rezultate.