ART SLAJDER

POZORIŠTE: Ovacije, suze i smijeh za ,,Mačora u čizmama” u Podgorici

DSC_7423Premijera predstave za djecu ,,Mačor u čizmama” režisera Gorčina Stojanovića održana je večeras u podgoričkom KIC-u ,,Budo Tomović”.

Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. U toku predstave mijenjali su se aplauzi za Dubravku Drakić, koja je bila izvrsna u ulozi Mačora, Dejana Đonovića za role Kralja Luja Zaboravnog i Mlinara Žila, Jelenu Simić u ulozi dvorske lude Žaka i Branku Femić u ulozi Vikontese Agnese. Branimir Popović u ulozi Diva Le Giša podijelio je odrasle i mališane – od odraslih je dobio aplauz i smijeh, a od neke djece izlazak iz sale uz plač.

Sjajni su bili i Emir Ćatović kao Todor, Božidar Zuber kao General Le Bre, Pavle Ilić kao mlinarev sin Žerar, Anđelija Rondović kao najstariji mlinarev sin Ptit i Sanja Popović kao Princeza Anastazija.

Mihailo Miha Radonjić pratio je ansambl na sceni i davao čar uz zvuke gitare poznatih numera ,,Smoke on the water”, ,,Blue moon”, ,,Stairway to Heaven” i ostalih, a na kraju mu se na harmonici pridružio i Dejan Đonović.

Za izvrstan tekst pobrinuo se Igor Bojović, odličnu šminku uradile su Nada Mijović i Žana Ćetković, dok je za kostime bila zadužena Marija Marković.

Na kraju, duge ovacije za sve članove ekipe i režisera.

Riječ režisera

Režiser Gorčin Stojanović bio je zadovoljan nakon premijere.

– Ja obično nemam mnogo hrabrosti da gledam  premijere i ne gledam ih. Ovo je prvi put, sticajem okolnosti, da sam vidio najviše od predstave, pošto sam ulazio i izlazio. Sudeći po ovom aplauzu na kraju i tokom predstave, smijehu, aplauzu, reakcijama, bilo je dobro, bilo je uspješno i meni je srce puno – rekao je Stojanović za MNE magazin.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.

kud duga