DRUŠTVO PREPORUKA

IVANA GRGUROVIĆ: Super je biti najaktivniji student u Crnoj Gori

Danilovgrađanka Ivana Grgurović, studentkinja Ekonomskog fakulteta, proglašena je za najaktivnijeg studenta Crne Gore. Fakultet za državne i evropske studije organizovao je ovo takmičenje i Ivana je osvojila prvu nagradu, 1000 eura.

ivana grgurovic

Ivana Grgurović

Ivana za MNE magazin kaže kako je super osjećaj dobiti zvanje najaktivnijeg studenta. Posebno joj znači ova nagrada zbog budućih aktivnosti i motivacije. Ona smatra da svi studenti treba da budu svjesni da se aktivnost zbilja uvažava.

– Sve je više aktivnih studenata, posebno u mom okruženju. Za one koji nisu, možda je najveći problem što ne shvataju koje sve prednosti aktivizam donosi, u smislu putovanja, druženja, učenja novih stvari… Oni uglavnom ,,nemaju dovoljno vremena”, a zapravo je volontiranje nešto za što vjerovatno u ovoj dobi života imamo najviše vremena – kaže Ivana uz osmijeh.

Teško joj je da izvoji bilo koju aktivnost kao posebnu, jer je zanimaju mnoge stvari. Razna takmičenja, konferencije ili akcije su joj bitne, jer dobija priliku za sticanje iskustva, kao i upoznavanje novih ljudi. A kada završi fakultet Ivana bi voljela da radi u oblasti ekonomije.

-Dosta se pronalazim u privatnom ili ličnom biznisu, ali još ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, jer za to trebaju veća ulaganja-kaže Ivana.