ENGLISH SLAJDER

IGOR LAZIĆ NIGGOR: Nije lako oživjeti uspomene na ,,Monteniggerse”

nigor 1

Lazić vrijedno u studiju radi na remiksima pjesama ,,Monteniggersa” i numeri ,,Time after time”

Hip-hoper Igor Lazić Niggor priprema remiks pjesama ,,Monteniggersa”. Radi i na novoj pjesmi ,,Time after time” koja govori upravo o počecima ovog sastava.

Smije se na konstataciju ,,Trip advisora” da je Kotor proglašen za grad iz snova, jer, kaže, to je već odavno poznato svima. Od srca ga je nasmijala i činjenica da negdje u Kotoru postoji čovjek koji će otputovati na Mars. Želja mu je da napravi vlastitu izložbu fotografija i da ,,Snow dance festival” postane tradicija. Jedva čeka koncert Robija Vilijamsa na Ušću.

montenigersi

MONTENIGGERSI: Duško Nikolić, Igor Lazić i Nebojša Saveljić

Kako je bilo nakon toliko godina i svega što se desilo sa Nebojšom Saveljićem i Duškom Nikolićem remiksovati pjesme ,,Monteniggersa”, pa i napraviti novu, o počecima samog sastava? Kada da očekujemo objavljivanje albuma?

– Pjesme još radim, što kod kuće, a i u studiju. Ne želim da brzam i sebi određujem vrijeme kada moram završiti jer u protivnom to ne bi ispalo kako valja. Radim polako i studiozno, zajedno sa producentom Markom Đuraševićem. Ovo je za mene veliki izazov, jer remiksovati legendarne hitove ,,Monteniggersa” nije baš lako kako sam zamišljao. Za pjesmu ,,Time after time” (Vrijeme posle vremena), koja govori o našim počecima trenutno radim na tekstu, a čim završim krećemo sa aranžmanom. Naravno, sve ovo u meni budi duboke emocije i jedva čekam dan kada ovaj projekat ugleda svijetlost dana. Zato vam ne mogu sa preciznošću reći kada će biti sve gotovo.

Proteklog mjeseca ,,Trip advisor” uvrstio je Kotor među deset mjesta koja postoje samo u snovima. Što čini Kotor gradom iz bajke?

– Kotor je bio mjesto iz snova kada ,,Trip advisor” nije ni postojao. Eto, otkrili su toplu vodu, blago njima, hahahaha! Kotor je za mene najljepše mjesto na svijetu i ne treba ti neka pamet i znanje da bi to zaključio. Dovoljno je samo jednom doći u njega i sve će ti biti odmah jasno. Uglavljen između strmih planina i Lovćena, modrim morem, čovjeku odmah oduzima dah. Žao mi je što se u njega ne ulaže, što su mu drugi gradovi oduzeli primat, ali ne vucite me za jezik. Eh, ta prokleta politika.

Što mislite o odluci sugrađanina Miloša Vujkovića da otputuje na Mars i da li biste Vi voljeli da odete na neku od planeta koje ste gledali kroz očev dvogled?

– Hahahaha, prvi put čujem za to. Evo, i ja se prijavljujem, jer ođe sreće nema. Možda jednog dana, al’ na Marsu.

Kako ste zadovoljni ,,Snow dance festivalom”? Da li planirate da on postane tradicija?

– ,,Snow dance festival” ove godine bio je van očekivanja dobar, s obzirom na to da je prvi put organizovan. Mi koji smo bili u organizaciji smo, da kažem, prezadovoljni. Naravno da je bilo i propusta, ali to je normalno kada je veliki posao u pitanju. Gledamo da ovaj festival postane tradicija i potrudićemo se da iduće godine bude još veći i bolji, jer Vučje je jedno predivno mjesto i to zaslužuje.

Fotografija je Vaš hobi. Što volite da fotografišete?

– Uglavnom volim da fotografišem prirodu, ljude i sve što je neobično. Veliki sam zaljubljenik u fotografiju i jednog dana planiram da uradim izložbu mojih radova. Moji prijatelji, koji su poznati fotografi, rekli su mi da sam jako talentovan za to i da bi trebalo malo više pažnje da posvetim fotografiji. Ne može se sve u životu, ali potrudiću se.

Srela sam Vas na koncertu grupe ,,Jamiroquai” u ,,Areni”. Sada je aktuelan dolazak Robija Vilijamsa u Beograd. Hoćete li ići na njegov nastup ili je neko drugi Vaš izbor za uživanje na koncertu ove godine?

– Toliko sam čekao da on dođe u Beograd i evo, to će se uskoro desiti. Jako se radujem tom danu, prvenstveno jer je Robi jedan vrsni performer i nema sumnje da ću se na njegovom koncertu vrhunski provesti.

igor i suzana

Igor Lazić sa vjerenicom Suzanom Pažin

Za ovu godinu planirana je svadba sa Suzanom Pažin. Šta je čini ženom Vašeg života?

– Planiramo, ali još nemamo tačno definisan datum. Suzana je jedna normalna osoba, skromna, vrijedna, poštena, koja istinski voli i mogu da kažem da smo skoro isti. Eto, našli smo se pa neka traje što duže. A da, i mnogo je lijepa.

Bojana Radonjić

Foto: Privatna arhiva