MODA

MODA: Sedamdesete se vraćaju na velika vrata

ways_of_wearing_seventies_fashion_trend_fashionisersSudeći prema svjetskim nedjeljama mode koje su za nama, 70-te godine vraćaju se na velika vrata. U sezoni proljeće – ljeto 2015. nosiće se jarke boje, šareni printevi, pantalone sa širokim nogavicama i još mnogo šta, kayale su za MNE magazin kreatorke Suzana Perić i Ivana Murišić.

Suzana Perić

Suzana Perić

– Dominiraju 70-te godine. Za dame je aktuelan svijetli džins, kao i zvoncare, šorcevi. Kada su materijali u pitanju veliki povratak bilježi koža (velur), a aktuelna je i pamučna čipka – kazala je srpska kreatorka Suzana Perić.

Dodaje da su aktuelne beneton boje, posebno žuta, lila i ,,kivi” boja. Od asesoara izdvojila je torbe u pastelnim bojama, ali i da je najveći hit da se odjeća nosi bez kaiša.

Ivana Murišić

Ivana Murišić

Crnogorska modna kreatorka Ivana Murišić saglasna je sa koleginicom. Ovoga proljeća nose se kežual sedamdesete. Ističe da će dominirati  modeli od prevrnute kože u bojama.

– Umjesto laganih, lepršavih materijala, upravo ce koža biti trend i to u pastelnim i vedrim bojama. Pored kože tu su i pruge koje su, takođe, prateći element sedamdesetih. Ove sezone ,,igraćemo” se sa proporcijama umjesto aplikacijama – kazala je modna kreatorka.

Dodaje da, što se tiče boja, preovladavaju nijanse bež. Ono na šta će nas najviše podsjetiti  ovaj stil je safari look obogaćen novim krojevima i teksturom.

– Taj stil ispratiće haljine, pončo ogrtači i haljine pune nabora. Dezeni koji preovladvaju su animal print,  kao i karo,  u karakterističnim crno bijelim kombinacijama kao i kombinaciji meda, pijeska i vanile – kazala je  Murišić.

Best-Prints-Fashion-Week-Spring-2015U trendu su ,,gola ramena”, ruske kragne i lepršavi krojevi.

– Za ljeto biće aktuelne haljine, majice i bluze sa ,,golim ramenima“. Ove haljine predstavljene su na pistama Njujorka, Londona, Milana i Pariza. Bilo da je otkriveno samo jedno rame, ili oba, ovo će biti detalj koji će obijeležiti ljetnju sezonu – dodaje Ivana Murišić.

This slideshow requires JavaScript.