MAGAZIN PREPORUKA

EMOCIONALNE VEZE: Pet najčešćih ženskih laži

65382_119

 

 Žene očekuju da njihov partner razumije sve što kažu, ali i sve što prećute. One, ponekad, koriste laži da ne bi povrijedile nečija osjećanja,  da bi zaštitile sebe i ljude koje vole, ali i izbjegle svađu sa partnerom. Evo pet najčešćih laži koje žene izgovaraju, prema navodima psihološkinja Samer Parek i Arune Bruta.

 „Sve je u redu”

– Ako zaboravite njen rođendan, znajte da nije sve u redu. Žene očekuju da njihov partner razumije sve što kažu, ali i sve što prećute, što muškarce stavlja u nezgodnu situaciju. Ćutanjem ili riječima da je dobro, žena želi muškarcu da naglasi da pati, a na njima je da to otkriju.

 „Volim te takvog kakav jesi”

– Žene žele da promijene  muškarca, ali rade to na suptilan način, bilo da je u pitanju broj kilograma ili pospremanje prljavih čarapa.  Ali, na kraju dana one vas vole zbog pažnje koju im posvećujete i zbog toga što ste dobri prema njima. Sitne korekcije dio su njihove prirode.

 „Samo ti gledaj druge , nije me briga”

 – Bez obzira na to koliko pokušava da izgleda smireno, činjenica je da ni jedna žena ne voli da njen muškarac gleda druge žene. Ona se možda ponaša kao vaš najbolji prijatelj, ali ona ne želi da se osjeća manje lijepom od one koju upravo gledate.

 „Ma, stvarno su super tvoji prijatelji”

– Većinu vremena žene hvale prijatelje partnera. One ne žele da povrijede njihove osjećaje tako što će im otkriti istinu. Ostaju da se nadaju  da će oni to sami shvatiti,  što se obično ne događa.

 „Samo ti reci šta misliš, neću se naljutiti”

– Ovom rečenicom žena zapravo testira situaciju dok, na primjer, želi da zna šta stvarno mislite o njenoj novoj haljini ili o njenom kuvanju. Žene mogu da prihvate kritike od partnera i ne očekuju stalne pohvale. Ali, ono što zapravo očekuju je da kritika bude mekša i sugestivna, bez podsmijeha. Dakle, bez previše kritika ili laskanja, samo joj lijepo kažite na čemu treba poraditi.