Porto Novi
DRUŠTVO SLAJDER

PITALI SMO: Nerviraju li vas kol centri?

phone-call,,Molim vas, sačekajte, uskoro će se javiti  prvi slobodni operater”. Ovo je rečenica koja se, uglavnom, čuje sa automata kol centara u Crnoj Gori, a nakon toga tek dolazi, najčešče mučni razgovor sa operaterom. Oni kojima je neophodna informacija čekaju i po pet – šest minuta, dok drugi strpljenje gube kada čuju glas sekretarice sa automata i  prekidaju vezu.

Naše poznate ličnosti kažu da, uglavnom, ne zovu kol centre, jer znaju unaprijed šta ih čeka. Na pitanje da li ih nerviraju kol centri za MNE magazin odgovaraju voditeljka Dušica Vugdelić, predsjednik  Nacionalne modne komore Srđan Lubarda, maneken Vasilije Marković i glumica Branka Stanić.

Dušica Vugdelić

Dušica Vugdelić

 Dušica Vugdelić, TV voditeljka:

  • – Kol centri me nerviraju. Štaviše, smatram da nema osobe koju ne nervira čekanje minut – dva, pa ponovo minut-dva. Mnogo bi pametnije bilo da su namješteni tako da je odgovor negativan umjesto tog uzaludnog čekanja. Vjerujem da će svako prije prekinuti vezu, nego dočekati da se zaista neko javi.
srdjan lubarda

Srđan Lubarda

Srđan Lubarda, predsjednik NMK:

– Nikad ne zovem kol centre poučen  lošim iskustvom. Znam unaprijed šta me čeka. Najviše me nervira kad uključe muziku i puste dva tri minuta da čekam, ili me snimljen glas sekretarice na automatu obavijesti da čekam sljedećeg slobodnog operatera. Ne znam šta im to znači, valjda skidaju sa računa korisika koji ih pozove – objašnjava Lubarda.

Branka Stanić_twiter

Branka Stanić

Branka Stanić, glumica:

– Takozvani kol centri postoje, jer su bitni ljudima, zbog brojnih informacija. Sigurna sam da operateri savjesno obavljaju posao koji rade i da im nije lako, s obzirom na broj ljudi koji ih pozove tokom dana. Moram priznati da nijesam od onih koji često traže informacije iz kol centra. A i u tim rijetkim slučajevima imala sam strpljenja da nekoliko minuta sačekam odgovor. Nemam nešto previše primjedbi.

Vasilije Marković, maneken:

vasilije markovic

Vasilije Marković

– Ne nerviraju me pretjerano operateri. Jedino kada zovem taksi, pa uključe neku dječju muziku i puste me da čekam dva-tri minuta i onda mi kažu da nema slobodnih vozila. Nekada se ne javljaju, ali razumijem, vjerovatno imaju previše posla.