Porto Novi
SPORT

FORMULA JEDAN: Luis Hamilton nadmašio Rozberga i Fetela u Šangaju

Mercedes Formula One driver Hamilton of Britain gestures with his trophy as he celebrates his victory in front of his team mate second placed Rosberg of Germany on the podium after the Chinese F1 Grand Prix at the Shanghai International CircuitVozač ,,Mercedesa“ Luis Hamilton osvojio je pobjednički pehar na gran priju u Šangaju. Trka je završena sa ,,sejfti karom”, odnosno bezbjednosnim vozilom na stazi zbog otkazivanja motora vozača ,,Toro rosa” Maksa Verstapena.

– Kao prvo, tim je uradio fantastičan posao. Bilo je sjajno imati ovako gladak vikend. Za mene je bilo bitno da kontrolišem bolid u zavojima i čuvam gume. ,,Sejfti kar” nije bio od velike pomoći, ali najbitnije je da niko nije povrijeđen – kazao je Hamilton nakon trke.

Drugi je bio njegov timski kolega Niko Rozberg, koji je u jednom trenutku trke ,,siktao“ preko radija na ekipu.

– Recite Luisu da ubrza! – ljutito je rekao Rozberg koji je na kraju za Hamiltonom imao zaostatak od 714 stotinki.

Vozači ,,Ferarija“ Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen zauzeli su treće i četvrto mjesto. ,,Vilijamsovi“ vozači Felipe Masa i Valteri Botas u cilj su ušli kao peti i šesti. Sedmi je bio Romen Grožan iz ,,Lotusa“, osmi Felipe Nasr iz ,,Zaubera“, deveti Danijel Rikjardo iz ,,Red bula“ i deseti Markus Erikson iz ,,Zaubera“.

Utrku nisu uspjeli da završe Pastor Maldonado iz ,,Lotusa”, Danil Kvijat iz ,,Red bula” i Niko Hulkenberg iz ,,Fors Indije”.

B.R.

Foto: Reuters