ENGLISH PREPORUKA

VJENČANJE: Oženio se Endi Marej

Andy-Murray-and-Kim-Sears-at-Dunblane-CathedralEndi Marej (27) i Kim Sirs (27) vjenčali su se danas u prelijepoj katedrali iz 12. vijeka u Endijevom rodnom gradu Danblejnu.

– Nisam nervozan što ću se vjenčati, jer smo Kim i ja u vezi devet i po godina, a živimo zajedno šest-sedam godina. Mislim da ću više biti uznemiren kada zasnujemo porodicu, jer to je nešto što vam mijenja život iz temelja, na dobar način – rekao je Marej za Bi-Bi-Si sports.

Endi je za ovu priliku odabrao kilt, dok je Kim nosila divnu vjenčanicu sa otvorenim leđima Dženi Pekam, a sandale sa potpeticom imale su potpis Džimija Čua.

Svadba je bila intimna, uz članove uže porodice, prijatelje i kumove.

majka dzudi

Endijeva majka Džudi bila je elegantna

otac vilijam sa vjerenicom sem

Svečanosti je prisustvovao i Endijev otac Vilijam koji je došao sa vjerenicom Sem

endijeva baka

Među zvanicama bila je i Endijeva baba

Ispred katedrale bilo je na stotine Endijevih obožavatelja koji su došli iz svih krajeva Velike Britanije. Sve su se vremenske prilike izmijenjale danas u Danblejnu, bilo je pljuskova sa vjetrom, snijega i sunca.

kisobrani

Smejnjivali su se kiša i snijeg

Mještani su svoj ponos na Mareja izražavali tako što su ukrasili grad, a mesar je  napravio burger u obliku srca specijalno za tu priliku.

Mareja krasi skromnost, pa je tako bilo i danas.

Odbijeni su sedmocifreni zahtjevi časopisa ,,Ok“ i ,,Helo“ za ekskluzivne fotografije sa vjenčanja i umjesto toga, odlučeno je da se Kim i on slikaju pred okupljenim novinarima.

radnje

Mještani su ukrasili grad

Par se nakon vjenčanja u katedrali zaputio ka hotelu ,,Kromliks haus“ čiji je vlasnik Endi Marej. Tamo će biti održan prijem. Hranu su pripremili poznati francuski kulinarski šefovi Alber i Mišel Ruj.

posjetioci

Bilo je Endijevih fanova iz svih krajeva Velike Britanije

Što se tiče medenog mjeseca, par će ga iskoristiti kasnije ove godine, jer Marej već naredne sedmice mora da leti za Barselonu gdje ga čekaju razgovori sa, kako se čini zbog trudnoće Ameli Morezmo, novim trenerom Jonasom Bjorkmanom.

Kako je sve počelo…

Endi Marej i Kim Sirs upoznali su se u avgustu 2005. godine na Ju-es samer openu. Endi je imao 18 godina, a Kim 17. Ona je doputovala sa ocem Najdželom koji je bio trener.

Javnost je saznala za njihovu vezu u februaru 2006. kada je Endi prvi put pred okupljenima poljubio Kim nakon pobjede na SAP openu u San Hozeu. Endi nije bio nosilac na turniru, pa je Kim očekivala da on ranije završi svoje učešće na turniru i da se vrati u školu. Kada je došao do finala, Kim je zvala školsku upravu i kazala da ne može doći, jer ima virus.

– Onda je naš poljubac bio na svim naslovnicama novina, tako da su me uhvatili u laži – kroz smijeh se prisjeća Kim.

Već 2008. počeli su da žive zajedno. U novembru 2009. nakratko su se razišli, da bi se ponovo ujedinili u aprilu 2010. godine. Vjerili su se u novembru 2014.

– Kada se nađemo, uvijek imamo o čemu da razgovaramo, veza nam je stalno svježa – kazao je Endi u jednom intervjuu.

B.R.

Foto: Daily mail/Mirror