MODA PREPORUKA

IKONE STILA: Ajris Apfel, moda ne zna za godine

culture iris apfel_2Ajris Apfel (93), dizajnerka enterijera i poslovna žena gošća je svih značajnijih dešavanja u svijetu mode, a njene odjevne kombinacije komentarišu se na renomiranim modnim sajtovima.

– Starenje nije za seka perse, to odmah da vam kažem. Pitam svoju prijateljicu: ,,Juda, kako si?“, a ona mi odgovara: ,,Pa, kada se probudim, od svega od čega imam dva komada, jedno boli“. Kada ste stari, morate da pomjerate svoje granice. Počinjete da se raspadate, morate da radite najbolje i saberete se. Kada nečim zaokupim um, lakše mi je. Zato sam aktivna. Zahvalna sam na svim prilikama i novim projektima u ovoj životnoj dobi – rekla je Ajris u intervjuu za ,,Into the glass“.

Navodi da je po cijeli dan u džinsu, a da rijetko nosi haljine.

– Svidjela mi se prije neki dan jedna haljina. Volim boje, volim da skrivam moj vrat kao u kokoške, tako da mi je baš odgovarala – iskrena je simpatična 93-godišnjakinja.

Ona citira Koko Šanel: ,,Ništa ne čini ženu starijom kao pokušaj da izgleda mlado“ i kaže da je protivnik plastične hirurgije.

– Možete biti atraktivni u svakom životnom dobu – kategorična je Apfel.

Pominje i da je vrlo rano posijedjela, ali da joj to nije smetalo.

– Majka je uvijek farabala kosu. Nije joj se dopadalo da joj kćerka ima sijede, jer je to nju činilo starijom. Napravile bismo kompromis – pramenove. Nijesam ih voljela, jedva sam čekala da mi izrastu. Srećom, pa moj suprug voli sijedu kosu. On ima 99 godina. Rekla sam mu, ako ti i ja preživimo do februara, bićemo u braku 66 godina – rekla je Ajris.

Ona dodaje da ne radi ništa što nije radila prije 50 godina.

– Pomislim: ,,O, bože, omladina će misliti da sam super ili da dobro izgledam, a ja već dugo ne radim ništa novo na sebi. Čudno je to. Prija mi. Kad sam već kod toga, jedna od stvari koje su mi najviše godile je kada sam čula da je portparolka Aleksis Bitar istetovirala moj lik na zglobu. Zamalo nisam pala sa stolice kada sam to čula. Kaže da je tetovaža vrlo dobra, nijesam je vidjela – kazala je Apfel.

 

This slideshow requires JavaScript.