Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

ČITAOCI PIŠU: Slučaj ,,hipnotisanih” apotekarki

apotekaOtkako je počeo da se realizuje projekat ,,Sa receptom i u privatne apoteke“ građani često nailaze na neprijatnosti, jer ih apotekari dovode u nedoumicu, zabunu i što je najgore, na kraju, ostanu bez lijeka. Naša sugrađanka je tako ovih dana obišla desetak apoteka u potrazi za lijekom ,,memantin” koji je nešto skuplji i košta oko 40 eura. Kaže da je istovjetni dijalog u svakoj apoteci zaprepastio i da je pomislila da su apotekarke hipnotisane.

– Uđem u apoteku i pitam ,,Imate li memantin?”. Prvo me kratko osmotre, pa pitaju ,,Kako to  mislite”. To mi je pitanje postavila svaka apotekarka u deset privatnih apoteka koje sam obišla. Ja namjerno zaćutim, a one posmatraju nosim li u rukama recept. Ako ga primjete kažu da nemaju lijek, a onda promrljaju nešto i jedva shvatim da mogu da ga kupim. To im je, zbunjeno objašnjavaju, iz posebnih zaliha mimo tendera, pa mora da se plati – navodi sugrađanka.

Tragom ove vijesti iz redakcije MNE magazina telefonom smo pokušali da dođemo do odgovora ima li u pojedinim apotekama ,,memantina” , a sa druge strane slušalice čuli smo samo: ,,Kako to mislite?”.