ENGLISH

ŠOU BIZ: ,,Prodidži” srušili još jedan rekord

3606f8b_prodigy-concerto-lucca-summer-festival-2014Sastav ,,Prodidži”, koji će premijerno 15. jula nastupiti u Crnoj Gori, u okviru ,,Sea Dance festivala”, oborio je još jedan rekord. Novi album „The Day is my Enemy“, objavljen 30. marta, šesti je uzastopni na prvom mjestu britanske liste albuma, što još nijednom bendu od ,,Bitlsa” nije pošlo za rukom. ,,Liverpulske bube” imaju sedam u nizu, dok su ,,Prodidži” iza sebe ostavili Robija Vilijamsa i ,,Arktik mankiz” sa po pet. U četvrt vijeka dugoj muzičkoj karijeri, ,,Prodidži” su prodali više od 25 miliona albuma.

Svjetski muzički mediji su jednoglasni da se radi o jednom od najboljih albuma današnjice, pa tako američki magazin ,,Bilbord” piše: „Album snažno prkosi popularnom EDM zvuku koji se pušta na radio-stanicama. U tom smislu, Holit i ostali članovi benda pokazali su dosljednost i istrajnost.”
Samo dva dana nakon izlaska albuma, ,,Prodidži” su na nekoliko najvažnijih londonskih objekata, u različitim vremenskim intervalima, projektovali zaštitni znak albuma, lisicu. Ona se čak našla na zgradi britanskog Parlamenta i na željezničkoj stanici ,,Šordič” u istočnom Londonu, te na ,,Betersi” elektrani.