HOROSKOP

Prognoza za period od 06. do 13.04.

OVAN

Oprezno u ovoj sedmici. Naglašena je lakomislenost, preveliki planovi, neobjektivni optimizam i nerealna očekivanja. Situacija ukazuje na obećavajući početak, ali je nešto netačno ili nepotpuno u informacijama koje dobijate. Neko pokušava da vas prevari obećanjima ili ste vi skloni da pribjegnete obmanjivanju, ali na kraju slijedi razočarenje. Emotivna situacija je za većinu  stabilna. Manja ljubomora ne narušava vezu. Slobodni se aktivno udvaraju.

BIK

Jos neko vrijeme ćete  trpiti negativan uticaj planete energije. Ovaj upliv iritira, pa ste skloni pogrešnim potezima, nekontrolisanim reakcijama, a u nekim ektremnim slučajevima, čak i grubosti. Ukoliko imate zdravstvenih problema, izbjegavajte operaciju. Na poslovnom planu uspjeh dolazi kroz usklađivanje sa društvenim normama i zakonima. Emotivno, draga osoba je oduševljena vama, a slobodnima novo poznanstvo.

BLIZANCI

Problemi na poslovnom planu mogu vam ugroziti karijeru i planove. Provjerite ljude na koje se oslanjate, možda nijesu u mogućnosti da održe obećanje, ili su nekorektni i nepravedni,  iako u prvom momentu sve može izgledati gotovo idealno. Oprezno sa novcem, moguća pogrešna kupovina ili ulaganje. Emotivno, sa dragom osobom se uspješno dogovarate oko zajedničkih planova i ciljeva, zahvaljujući vašoj popustljivosti. Slobodni uživaju u divnom prijateljstvu.

RAK

Još je jak uticaj pomračenja Mjeseca, nagla promjena raspoloženja i preosjetljivost kod vas je još uvijek naglašena. Na poslovnom planu najzad stižu rezultati dosadašnjeg truda kroz materijalnu dobit, ali imajte u vidu da će početni povoljni uticaj  ubrzo početi da jenjava. Provjerite dobro važan dokument, možda nešto nedostaje.  Emotivno, draga osoba bi voljela da se više družite i kontaktirate sa prijateljima.

LAV

Naizgled je sve dobro, međutim, planete ukazuju da je to samo spoljašnja forma, a da suština nije kako treba. Može vam se desiti da dobijete dobro poslovno obećanje, ali se ispod krije mogućnost prevare ili nepotpunih informacija. Budite informisani. Pazite da ne precijenite svoje mogućnosti u povoljnoj prilici koja će vam se ponovo ukazati. Emotivno, zadovoljni ste privrženošću drage osobe i prija vam udvaranje kolege. Slobodnima komunikacija sa više osoba istovremeno.

DJEVICA

Situacija na radnom mjestu vas može dočekati nespremne, ipak, pomoć starog prijatelja ili osobe sa kojom ste nekad sarađivali pomoći će vam da riješite situaciju. Možda se nećete slagati sa metodama vašeg kolege, ali, ako dublje razmislite, ove metode pomažu vašem napretku. Emotivno, draga osoba vam zasad toleriše neadekvatno ponašanje, korigujte se dok ne bude kasno. Slobodnima tajna nedostižna simpatija. Posebnu njegu posvetite  zdravlju.

VAGA

Dinamika na radnom mjestu vam uzima mnogo energije. Mogućnost napretka ili situacija u kojoj možete napredovati je pred vama, ali uz upozorenje, prevelika ili preoptimistična obećanja neće biti realizovana, pa se preporučuje objektivnost. Emotivno, situacija je samo naizgled komplikovana. Prisutna je ljubomora, nestabilnost, nesporazumi. Ukoliko želite sklad, treba da ubijedite partnera da ste vjerni. Zdravlje – slabiji ste nego inače, više se odmarajte.

ŠKORPIJA

Možda ste se pomalo umorili od cijele napete situacije ili je jednostavno takav period kada ste skloni pasivnosti ili odmoru. Ipak, ne dozvolite da vas letargija previše obuzme, dobra poslovna prilika je pred vama. Neko od vaših kolega ili saradnika zainteresovan je za istu poslovnu poziciju kao i vi pa očekujte rivalstvo, ali i nekorektnu i nefer borbu. Emotivno, pod uticajem ste drage osobe što se u ovom trenutku pokazuje kao ispravno. Slobodnima novo poznanstvo.

STRIJELAC

Koliko god da se trudite, namećete, insistirate, gurate, nekako ne nailazite na dovoljno podrške niti saradnje od strane drugih. Utrošak energije je velik, ali rezultati nijesu ni približno adekvatni uloženom trudu. Imate utisak da vi sve dajete od sebe, a da drugi ljudi ili draga osoba pasivno čekaju da ih vi pomjerite. Saradnja i oslanjanje na dosadašnji autoritet je i dalje povoljna. Manja razdvojenost od drage osobe obnavlja ljubavne varnice. Slobodnima avantura.

JARAC

Poslije perioda nepovoljnosti ili smanjene aktivnosti na radnom mjestu, ponovo ste energični i spremni da se poslovno dodatno angažujete. Ovo neće ostati neprimijećeno od osobe na položaju, pa  možete očekivati pohvalu ili čak napredovanje. Na emotivnom planu pred vama je prijatan i opušten period sa dragom osobom, ali ipak pazite da ne pravite komentare koji bi mogli izazvati svađu. Oni koji su slobodni srešće novu zanimljivu osobu, i  za sada uspostaviti prijateljski odnos.

VODOLIJA

Pritisak od skorog pomračenja Mjeseca  popušta, ali   i ove sedmice treba biti oprezan, naročito kada se nalazite u grupama ljudi.  Poslovno,  nije trenutak za delanje, neko na koga se oslanjate nije iskren ili nije u mogućnosti da ispuni obećano. Ubjeđivanje ne pomaže. Većini  osnovni problem  predstavljaju finansije, stari dug  još uvijek donosi muke. Bliski saradnik popravlja situaciju. Emotivno, uživate u dobrom zajedničkom društvu, a dosadašnji prijatelj flertuje sa vama. Slobodnima za sada lijepa druženja.

RIBE

Situacija se ne odvija onako kako ste planirali  i nijeste načisto sami sa sobom šta zapravo želite. Pod jakim ste uplivom drugih ljudi, ali koji imaju različite zahtjeve pa ne znate kome da se priklonite.  U ovakvim situacijama se najčešće povlačite, ali to  nije dobro rješenje. Važna osoba vas podržava i izvlači iz problema. Emotivno, sklad i harmoniju može narušiti vaše neuvažavanje mišljenja ili stavova drage osobe. Slobodni i pored upozorenja prijatelja još misle na staru simpatiju. Zdravlje – kritično, više se odmarajte.

Horoskop za čitaoce MNE magazina radi astrološkinja Dubravka Strukan.