DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Počeo Festival zdravlja u ,,Delti”

Festival zdravlja i zdravih stilova života pod sloganom ,,Ispravi se i vježbaj“ otvoren je danas u ,,Delti” i trajaće do sjutra. Građani mogu besplatno da izmjere koncentarciju šećera u krvi, krvni pritisak, indeks tjelesne mase ili da potraže savjet od ljekara, u vremenu od 10 do 22 sata.

festival zdravljaDirektor Festivala Vasilije Vlatko Stijepović kaže kako naši građani ne vode dovoljno računa o zdravlju, jer izbjegavaju fizičke aktivnosti. Posvetili su ovaj događaj mladima i djeci.

-Odvojimo pet minuta za sebe. To je naša poruka. Slogan Festivala ,,Ispravi se i vježbaj” posvećen je mladima, jer je problem deformiteta kičmenog stuba, ravnih stopala najizraženiji kod njih-kaže Stijepović.

Vlatko-Stijepović

Direktor Festivala Vasilije Vlatko Stijepović

Ukoliko se neki deformiteti pronađu tokom današnjeg i sjutrašnjeg pregleda, direktor Festivala kaže kako ih je lakše riješiti kada se uoče na vrijeme.

Na Festivalu su izloženi i proizvodi zdrave hrane, preparati koji se koriste u sportu, kao i neki kozmetički proizvodi.

Ovaj događaj se organizuje po šesti put, a  smatra se najvećom zdravstvenom manifestacijom u našoj državi, jer ga svake godine posjeti više od 20.000 ljudi.