Porto Novi
DRUŠTVO

AVION U KANADI IZLETIO SA PISTE: Povrijeđeno 25 putnika

kanada avion nezgodaU avionskoj nezgodi u Kanadi 25 osoba je povrijeđeno i prevezeno u bolnicu ambulantnim kolima nakon što je avion Er Kanade pri problematičnom slijetanju zbog nevremena izletio sa piste u Halifaksu. Kako je saopštila jutros ta avio kompanija, avion je imao ..loše slijetanje”, a svi putnici sa leta iz Toronta napustili avion i prebačeni su na aerodromski terminal.

U avionu ,,erbas A320” su, prema preliminarnim podacima, bila 132 putnika i pet članova posade. Taj tip aviona prima 150 ljudi.

Nesreća se poklopila se nestankom struje na aerodromu, i putnici su bili u mraku oko sat i po. Pretpostavlja se da je avion  nakon produženog rulanja po pisti udario u dalekovod.

Rendi Hol i supruga Liana Klark, koji su se vraćali sa odmora u Meksiku, kažu da je avion u nevolju upao kada je trebalo da se prizemlji.

– Kas smo osjetili teško prizemljenje erbegovi su počeli da iskaču i stvari putnika padaju po avionu. Sve što smo željeli u tom trenutku je da što prije izađemo odande – kaže Klark.

Hol kaže da vjeruje da je avion zakačio vod električne energije i onda se sručio na pistu.

– Bilo je mnogo varnica i poskakivanja ali, srećom, ne i vatre – kaže Hol. Region Halifaksa je pod upozorenjem od snježnih padavina, a kanadski meteorološki zavod upozorio je da bi zbog mećave vidljivost povremeno mogla da bude smanjena. Jutros je na tom aerodromu zbog lošeg vremena otkazano nekoliko letova.