DRUŠTVO PREPORUKA

ISPOVIJEST LUBICOVE DJEVOJKE: Govorio je da će uraditi nešto po čemu će ga svi pamtiti

andreaslubitz-fidanzata-defaultNekoliko dana nakon stravične nesreće aviona Džermanvingsa u kojoj je poginulo 150 ljudi, a za koju se odgovornim smatra kopilot Andreas Lubic (27), u u Bildu se pojavila ispovijest njegove bivše djevojke, 26-godišnje stjuardese Mari.

Djevojka je otkrila kakav je Lubic bio i zbog čega je odlučila da prekine njihovu dugogodišnju vezu, prenosi Mirror. Mari tvrdi da razlog prekida leži u Lubicovom nepredvidivom ponašanju. Prisjetila se i rečenice koju joj je izgovorio prije godinu: ,,Jednog dana napraviću nešto što će promijeniti sistem i svi će zapamtiti moje ime”.

Bivša djevojka otkrila je i da je Lubic često imao noćne more u kojima je uzvikivao: ,,Padamo!”. Tada joj nije bilo jasno značenje svih tih pojedinosti, no kada je čula da je Lubic bio u avionu koji se zabio u francuske Alpe, postalo joj je, kaže, jasno šta je mislio.

Bild je podsjetio da se Lubic psihički slomio nakon prekida šestogodišnje veze. Kažu i da je kupio dva identična Audija te da je jedan planirao pokloniti Mari. Juče su istražitelji otkrili da su u pretrazi njegovog stana u Dizeldorfu i porodične kuće u kojoj je živio s roditeljima otkrili dvije pocijepane doktorske potvrde za bolovanje. Jedna od njih odnosila se i na dan nesreće. Sada je sasvim izvjesno da je kopilot skrivao bolest, ali je nejasno kako je uspio zavarati Lufthanzu koja ima jedna od najrigoroznijih sistema provjere pilota na svijetu.