MAGAZIN

STAVOVI: Heder Barvik odrasla u gej braku, ali je protiv takve zajednice

heder

Heder Barvik

Heder Barvik (31) koja je odrasla sa dvije majke lezbejke prilično je uzburkala javnost nakon kontroverzne izjave da je upravo zbog svog karakterističnog djetinjstva, protiv gej braka.
Heder, koja danas ima četvoro djece i živi u Južnoj Karolini, kaže da je njena majka napustila njenog oca kada je ona imala dvije godine, kako bi započela život sa ženom koju je zavoljela, prenosi Blic.rs.
Ova žena se obratila gej populaciji, preko magazina „The Federalist”.

– Draga gej populacijo, pišem vam i konačno istupam iz plakara: Ne podržavam gej brak. Ipak, moji razlozi nemaju veze sa tim što imam nešto protiv vas. Zapravo, jako vas volim. Već zbog same prirode ovakvog odnosa – napisala je ona.

Heder je, takođe, navela da iako njen otac nije bio tako savršen, druga majka nikada nije mogla da zamijeni očinsku figuru koja joj je bila prijeko potrebna.

– Iako nas uvjeravaju da je bitno da se dvoje u braku vole i da nije bitno to što su  istog pola, to zapravo nije tačno. Mnoga djeca zbog ovog pate. To što nisam imala oca u svom životu mi je zaista smetalo i svakog dana sam priželjkivala da se vrati u moj život. Partnerka moje mame mi je bila veoma draga, ali ona nikada nije mogla da zauzme mjesto mog oca – napisala je Heder.

Barvikova je, takođe, naglasila da je utjehu konačno pronašla u religiji kada je počela češće da posjećuje crkvu gdje je i upoznala svog sadašnjeg supruga.

– Tek kada sam se okrenula Hristu shvatila sam neke stvari. Nijesam ogorčena, niti ljuta. Oprostila sam i svom ocu – napisala je Barvikova.

Prema njenim rečima, zbog djetinjstva kakvo je imala, danas osjeća velike posljedice.
– Nijesam lezbejka, ali sam odrasla u okruženju dvije majke i učena da bi žena trebalo da voli ženu. Zbog toga sam se dosta opirala kada sam se zaljubila u svog supruga – napisala je ona.

Abigejl Garner, LGBT porodični educator i autorka knjige „Porodice kao moja: Deca gej roditelja”, koja je odrasla sa dva oca izjavila je da je ovakvo obrazloženje potpuno besmisleno.

– Iako saosjećam sa Heder zbog njene porodične situacije, moram da kažem da njena patnja zapravo nema nikakve veze sa gej brakom. Svi smo mi pod uticajem sopstvenih iskustava, ali se ne slažem sa tim da bi njenu životnu priču trebalo uzeti kao objektivno mjerilo toga da li je gej brak dobar ili loš – kazala je ona.