ART PREPORUKA

ART: Predstava ,,39 stepenika” 25. i 27. marta u Crnoj Gori

547435_39-stepenika3-foto-promo-bosko-buha_f

Viktor Savić i Andrija Milošević

Predstava ,,39 stepenika“ režisera Vladimira Aleksića biće odigrana 25. marta u velikoj sali Kulturnog centra ,,Nikola Đurković“ u Kotoru i 27. marta u tivatskom Centru za kulturu. Uloge tumače Goran Jevtić, Anastasija Mandić, Viktor Savić i Andrija Milošević.

goran-jevtic-i-andrija-milosevic-foto-vladimir-jablanov-1418072898-597263

Goran Jevtić i Andrija Milošević

 

Predstava je rađena po istoimenoj knjizi Džona Bakana, dok je film Alfreda Hičkoka ,,39 stepenika“ uvršten na listu najboljih britanskih filmova svih vremena.

– Gledao sam predstavu ,,39 stepenika” na Vest Endu u Londonu i oduševio se. To je fantastično. Četiri glumca koja igraju po pedesetak uloga sve rade na sceni i nemate mnogo scenografije – prenosi za MNE magazin svoje utiske Andrija Milošević.

On je dodao da je htio poslije duže vremena izostanka sa pozorišne scene da se vrati interesantnom ulogom i to mu se ostvarilo.

– Ovo je najzanimljiviji pozorišni projekat na kojem sam radio. Dobra je ekipa – rekao je Andrija Milošević.

viktor-savic-foto-vladimir-jablanov-1418072949-597264

Viktor Savić i Goran Jevtić

 

Viktor Savić priča  da igra, naizgled običnog čovjeka, te da je ovo hičkokovska triler-komedija.

– Predstava počinje tako što glumci spremaju predstavu. Moj lik odlazi u pozorište gdje se dešava neko pucanje i od tog trenutka taj običan čovjek postaje uvučen u gomilu situacija u kojima jedva izvlači živu glavu. Sve je onako pomiješano – kaže Savić.

B.R.

Foto: Vladimir Jablanov

kud duga