SPORT

USUSRET VEČERAŠNJEM ,,EL KLASIKU”: Okršaj titana

,,Real Madrid” i ,,Barselona” odigraće večeras, u 20 sati, na ,,Kampu Nou” još jedan ,,el klasiko”. ,,Real” će se boriti za treću pobjedu u ,,el klasiku” zaredom, što mu nije pošlo za rukom još od 1978. godine.

Hrvatski fudbaler Luka Modrić biće u početnoj petorci ,,Real Madrida” nakon četiri mjeseca koje je proveo van terena zbog povrede.

Serhio Buskets vraća se u tim ,,Barselone” nakon povrede.

Za neke bi, pak, igrače i trenera oba tima ovo mogao biti zadnji ,,el klasiko”, piše Goal.com. Ljulja se trenerska klupa Karlu Anćelotiju u ,,Realu”. Legenda ,,Reala”, golman Iker Kasiljas mogao bi na ljeto da bude otpušten ako Uprava uspije u svojoj namjeri da dovede Davida de Gea iz ,,Mančester junajteda”. Samiju Kedri ugovor u ,,Realu” ističe na ljeto i već je u pregovorima da pređe u ,,Šalke”. Asijer Ilaramendi doveden je kao pojačanje i nasljednik Ćavija Alonsa u ,,Realu”, ali nije ispunio očekivanja. Heze Rodriges nije siguran u ekipi ,,Reala” zbog povreda koje su ga sprječavale da pruži najbolje. Havijer Hernandes iz ,,Reala” proveo je više vremena van terena nego na njemu.

Trener Luis Enrike nikako nije siguran na klupi ,,Barse”. Nesigurna je i sudbina Pedra Rodrigesa u ,,Barseloni”. Danijela Alveša traže ,,PSŽ” i ,,Liverpul”. Martina Montoju povrede su spriječile da pruži sve od sebe u ,,Barsi”. Ćavi Ernandes bio je ključni igrač ,,Barse” dok nije zamijenjen Ivanom Rakitićem i sada je Ernandesov prelaz povezan za klubom ,,MLS”.

Prir. B.R.

Foto: The hard tackle