SPORT

GAVRILO PAJOVIĆ PRED UTAKMICU: Mirnom i fokusiranom igrom možemo do pobjede

pajovic-rezultati-iznad-ocekivanja-slika-23961-367309045

– Očekujemo fer i sportsku utakmicu, kako na terenu, tako i na tribinama i da pobijedi bolji – rekao je za MNE magazin sportski direktor Košarkaškog kluba ,,Budućnost Voli“ Gavrilo Pajović pred sjutrašnju utakmicu sa ,,Partizanom“.

Meč će početi u 19 sati u Sportskom centru ,,Morača“. U pitanju je posljednje kolo ABA lige i jedna izuzetno važna utakmica, kako kaže Pajović.

– Ulog je veliki – pobjeda donosi drugo mjesto, prednost domaćeg terena pred plej-of. Nadam se da ćemo biti spremni za taj meč i da možemo doći do pobjede – ističe naš sagovornik.

U sjutrašnjoj utakmici biće odlučeno ko će sa druge, a ko sa četvrte pozicije dočekati polufinalni meč. Ulog je i učešće u ,,Evroligi“ naredne godine.

Pajović kaže da su košarkaši ,,Budućnost Volija“ dobili ,,Partizan“ u Beogradu, ali da su u međuvremenu obje ekipe izmijenile dosta stvari.

Buducnost-Partizan

Detalj sa jedne od ranijih utakmica Budućnost-Partizan

Tabor ,,Partizana“ juče je ključao. Igrači Milan Mačvan, Edo Murić i Aleksandar Pavlović propustili su trening, prenijeli su svi srpski mediji, a Pavlović je najavio odlazak iz tima. U toku dana održana je u Beogradu konferencija za novinare na kojoj je trener Duško Vujošević kazao da je to interna stvar kluba, te da se Pavlović vratio u tim.

Navedena trojica košarkaša danas su doputovala u Podgoricu.

Pajovića smo pitali da li misli da je jučerašnji događaj bio jedan vid Vujoševićeve taktike.

– Pa dobro, nešto se sigurno dešavalo. Neću da ulazim, to je njihova stvar, ali mi se spremamo u miru i mi imamo neke svoje taktičke zamisli, tako da nismo se puno obazirali na te stvari koje dolaze iz Beograda – rekao je Pajović.

Svjesni su u klubu, kako ističe Pajović, da samo mirnom i fokusiranom igrom na terenu mogu da dođu do pobjede, kao što je to bilo u Beogradu.

Željeli smo da znamo i zašto Vujošević stalno potencira da će suđenje biti korektno.

– Ne znam, to morate njega da pitate. Ne znam na šta misli. To su neke stvari koje nisu za komentarisanje, posebno zato što ga cijenim, bio je i trener ,,Budućnosti“. Suđenje će biti svakako korektno, kao što je to bilo u Beogradu, kao što je i nama bilo isto tako korektno i kada smo gubili utakmice – kaže naš sagovornik.

Pajović smatra da je i to možda neki vid Vujoševićeve taktike.

Sportski direktor ,,Budućnosti Voli” poručio je na kraju da želi da publika uživa u meču i da se spuste tenzije.

– Hoćemo da bude korektna utakmica, uz podršku sa tribina i da ljudi pričaju o košarci. Ima dosta navijača ,,Partizana“ u Podgorici, ali važno da je sve bude sportski i fer – zaključuje naš razgovor Pajović.

Bojana Radonjić