ENGLISH PREPORUKA

MUZIKA: Objavljen album najljepših pjesama Jadranke Stojaković

808480_3850126068593 200,,Kroacija rekords“ danas je objavila album ,,The best of collection“ sa najljepšim pjesmama sarajevske kantautorke Jadranke Stojaković. Uvrštene su pjesme ,,Što te nema”, ,,Sve smo mogli mi”, ,,Šumi voda”, ,,Ima neka tajna veza”, ,,Bentbaša”, ,,Život je jednosmjerna cesta”, ,,Golube”, ,,Svijet se dijeli na dvoje” i ,,Ako me ikada nađeš”. Nisu izostale ni pjesme sa njenog posljednjeg albuma iz 2011, pa su se tako na ,,Best of” izdanju našle i naslovna ,,Daleko”, zatim ,,Vjerujem” i ,,Melankolija” koju je Stojaković otpjevala sa Frankom Krajcarom.

,,The best of collection” sadrži i koncertni snimak numere ,,Ima neka tajna veza” (Jadranka Stojaković i Miroslav Tadić, Live Session House, Tokyo, 1994. godine), koji je prvi put objavljen. Gitarista Miroslav Tadić masterizovao ga je posebno za ovo izdanje.

Jadranka Stojaković četiri godine boluje od motornog neutrona (odumiranja mišićnog tkiva). Smještena je u staračkom domu ,,Ivan Pavao” u banjalučkom naselju Petričevac.

B.R.

Foto: Croatia records