ENGLISH

STRAHINJA BLAŽIĆ: Mladima pripada vrijeme koje dolazi

Strahinja-Blažić_1

Strahinja Blažić (26) debitovao je u ulozi proslavljenog košarkaša Nebojše Popovića u filmu Darka Bajića ,,Bićemo prvaci sveta”. Sudeći po dugim aplauzima u sali ,,Sinepleksa” nakon premijernog prikazivanja ovog ostvarenja u Podgorici, njegov debi bio je vrlo uspješan.

Sa Blažićem smo razgovarali o roli Nebojše Popovića, košarci i ulozi u ostvarenju Olega Novkovića ,,Otadžbina”.

Kako je bilo glumiti Nebojšu Popovića?

– Bilo je aktivno. I veliki izazov za mene, s obzirom na to da sam ja debitant u ovom filmu. Velika privilegija je i čast da budem dio ovako velikog projekta, sa tako divnim kolegama i prijateljima. Naravno da nam je bilo teško, snimali smo  tri-četiri mjeseca, pripreme su trajale još dva, ali smo izgurali i nadam se da će reakcije biti pozitivne.

Možete li nam nešto reći o Vašoj ulozi u filmu ,,Otadžbina”?

– U filmu Olega Novkovića igram manju ulogu, ali mi je jako drago što sam dio te ekipe. On je, kao i Darko Bajić, profesor filmske režije na Akademiji i veliko je priznanje da vas takav jedan reditelj pozove. Nebitna je veličina uloge, bitno je biti dio te porodice, jer on tako funkcioniše. Ima svoje glumce, tim sa kojim radi. To je za mene bilo jedno vrlo lijepo iskustvo, njega jako cijenim kao reditelja, kao i Srđana Golubovića. Drago mi je što pružaju šansu mladim ljudima, što je negdje suština ovog  i  filma ,,Montevideo, Bog te video”, da je na mladim ljudima vrijeme koje dolazi.

Ko je najbolji košarkaš među glumcima?

– Ima ih zaista mnogo. Ne bih da pojedinačno izdvajam, zato što ima dosta momaka koji su ranije trenirali košarku. Ja sam isto trenirao košarku, ali nisam najbolji. Mnogo volim taj sport, to je moja prva i najveća ljubav i drago mi je što se potrefilo da snimamo baš film o toj temi. Generalno, u filmu ,,Bićemo prvaci sveta” obuhvaćen je cio region, to su zlatna vremena, jedna zaista lijepa priča.

Bojana Radonjić