DRUŠTVO

AKTUELNO: Za tri dana izdato 110.277 kutija ljekova

apoteka

–  Za prethodna tri dana  u privatnim i apotekama Montefarma ukupno je realizovan 68.161 recept, a izdato 110.277 kutija ljekova – saopštio je portparol Fonda za zdravstveno osiguranje Amer Ramusović.

On dodaje da realizacija projekta „Sa receptom i u privatne apoteke“, koja je počela 9. marta, gdje osiguranici sa ovjerenim receptom od izabranog doktora i  zdravstvenom knjižicom mogu da podižu ljekove u 108 privatnih apoteka u Crnoj Gori, teče predviđenom dinamikom.

Prema analizi Informatičkog sektora Fonda za zdravstveno osiguranje u prethodna tri dana od kada je počela realizacija tog projekta u privatnim apotekama realizovano je 26.485 recepata, odnosno izdato 36.645 kutija lijekova.

S druge strane u apotekama Montefarma realizovano je 41.676 recepata, odnosno izdato 73.632  kutija lijekova.

– Pacijentima i našim osiguranicima napominjemo da smo obaviješteni od  strane privatnih apotekara da imaju problema u obezbjeđivanju određenih ljekova zbog toga što je stavljen u opticaj veliki broj recepata, ali i zbog težeg nabavljanja pojedinih traženih ljekova na tržištu. To je svakako jedan od razloga zašto pojedini apotekari saopštavaju našim osiguranicima da ne mogu da im izdaju na recept pojedine ljekove, što će biti poseban predmet kontrole Fonda – zaključuje Ramusović.