ENGLISH

PORIN: Urban odbio nagradu

vatra

Grupi ,,Vatra” uručena su četiri ,,Porina”

 

Članovima grupe ,,Vatra” na 22. dodjeli ,,Porina” u splitskoj ,,Spaladium Areni” uručeno je najviše nagrada – četiri. Oni su osvojili priznanja za najbolju izvedbu grupe s vokalom, najbolju produkciju, koncert i pjesmu godine.

Damir Urban odbio je da primi ,,Porina” za najbolji album alternativne muzike.

urban

– Opet se desio veliki propust vezan za dodjelu Porina za alternativni album godine. Naime, iako je naš diskograf predložio ,,Mamut” za rok album godine (Kundera je prije nekoliko godina isti i osvojila), on je iz te kategorije izbačen i premješten je u kategoriju najboljeg alternativnog rok albuma. Taj Porin nisam i nemam namjeru preuzeti, iako smo ga osvojili. Povijest se ponavlja i moram ovaj Porin (isto kao i za album,, Žena dijete”) odbiti, jer, taj Porin albumu ,,Mamut” ni ,,Urban&4” ne pripada – napisao je Urban na svom fejsbuk profilu.

Dobitnici nagrade za životno djelo su Nikša Gligo i Frano Parać, dok je priznanje za antologijsko djelo uručeno Josipi Lisac za album ,,Dnevnik jedne ljubavi”.

,,Porina” za album godine i najbolje rok izdanje za ,,Ćiribu ćiriba” i spot za numeru ,,Baby” dobio je sastav ,,Psihomodo Pop”.

– Bilo je i vrijeme – kazao je pjevač grupe Davor Gobac.

,,Psihomodo Pop” izveo je numeru ,,Bejbi” koju je posvetio nedavno preminulom kolegi Vladi Divljanu. Porina za najbolju pjevačicu dobila je Sara Renar, dok je sastav ,,Bang Bang” najbolji novi izvođač.

Nagrada za najbolju vokalnu saradnju pripala je Greti i Gebi za pjesmu ,,Malena”, dok je ,,Što ak’ ja” grupe ,,Detour” proglašen najboljim albumom pop muzike. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu proglašena je Masimova pjesma ,,Ispod nekog drugog neba”.

Za najbolji album zabavne muzike ,,Vrijeme je, draga, vrijeme je” Porina je dobio Rade Šerbedžija i ,,Zapadni kolodvor”.

B.R.

Foto: Dario Njavro