DRUŠTVO SLAJDER Uncategorized

MOMČILO OTAŠEVIĆ: Ponosan sam što sam kao glumac stasao u Crnoj Gori

Momčilo-Otašević_26_privatna-arhivaCetinjanin Momčilo Otašević nakon humorističke serije ,,Kud puklo da puklo“, zaigraće u crnogorskom kratkom igranom filmu o problemu narkomanije ,,Ruske kape“. Rediteljka filma je Milica Stojanović, producent Filip Đurišić, a scenario je uradila Ksenija Popović. Zbog poslovnih obaveza živi na relaciji Cetinje-Beograd-Zagreb i kaže da je nevjerovatan osjećaj što svoj rad može da prikaže vani. Ponosan je što je kao glumac stasao u Crnoj Gori.

Uskoro počinje snimanje kratkog igranog filma ,,Ruske kape” koji za temu ima narkomaniju. Kakva je  Vaša uloga u tom filmu?

– Uloga u filmu ,,Ruske kape” je baš ona koja se priželjkuje, jer zahtijeva kompletnu transformaciju i veoma sam zahvalan Kseniji Popović što se, prije svega, bavi ovako značajnom temom, a onda i što sam dobio ulogu. Snimanje počinje u aprilu tako da mi nakon završetka humorističke serije ostaje dovoljno vremena da se pripremim. Nadam se da ćemo poslati snažnu poruku, jer je narkomanija uzela maha naročito kod  mladih, a život sa drogom nije život. Radujem se unaprijed ako poruka ovog filma spasi makar jedan mladi život.

Sve je veći broj filmova koji se snimaju kod nas.  Kako komentarišete crnogorsku kinematografiju?

-Crnogorska kinematografija je izuzetna, možda ne kvantitativno, ali svakako sadrži sjajna ostvarenja. Nadam se da će biti više filmova i da će se trend nastaviti, jer je u posljednje vrijeme napravljeno dobrih filmova koji lagano osvajaju i publiku van Crne Gore.

Koliko je Crna Gora dobro mjesto za dokazivanje mladih umjetnika? Pruža li im dovoljno prostora ili oni slavu treba da traže negdje vani?

– Glumac ne bi trebalo da ide u potragu za slavom. Isto tako je dobro ako naši umjetnici iz svih sfera dobiju priliku da se njihov rad vidi van granica zemlje. Nevjerovatno dobro se osjećate ako možete da  rad prikažete negdje vani, sa ponosom kažete da ste stasali i školovali se u našoj Crnoj Gori i pokažete se u najboljem svijetlu.

_Momčilo Otašević_privatna-arhiva1

Na koji trenutak u dosadašnjoj karijeri ste najponosniji ?

– Prvi i najvrjedniji momenat je bio kad sam položio prijemni ispit na FDU na Cetinju. Zatim je slijedila radost i ponos nakon svake dobijene prilike da radim i uživam u tome, jer je gluma moj svijet.

Da li će Vas publika u skorije vrijeme gledati u nekoj novoj predstavi?

– Nadam se. Radujem se svakom ponovnom igranju već postojećih predstava. U martu Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju u okviru MTF-a pokreće odličnu akciju koja uključuje besplatan prevoz i simboličnu cijenu karte od euro za sjajan program. Nadam se da će publika odgovoriti svojim dolaskom.