ZANIMLJIVOSTI

ZANIMLJIVO: Krava sakrila tele da ga farmer ne pronađe (video)

Krave su poznate kao životinje sa jakim materinskim instinktom. To dokazuje i slučaj jedne krave koja je bukvalno sakrila svoje novorođenče kako ga farmer ne bi pronašao.

Naime ona je dugo bila na jednoj farmi gdje je korišćena isključivo za mužu. Kad god bi se otelila farmer je dolazio i odvodio tele. Kada je prestala da daje mlijeko u mjeri u kojoj je to farmer želio, ona je bila već spremna za klanicu. Ipak, spasli su je predstavnici utočišta za životinje “Edgars Mišn” u Australiji.

Kada su je doveli shvatili su da je trudna.

Negdje oko termina koji je bio predviđen da se oteli, volonteri su primijetili da se ona ponaša veoma čudno. Kada su istražili o čemu se radi shvatili su da se ona tajno otelila i novorođenče sklonila u obližnju visoku travu kako je ljudi ne bi pronašli.

Istraživači kažu da je ona pritisnuta bolnim sjećanjima na prethodno potomstvo, odlučila da ovo novorođenče sakrije od očiju ljudi.

Na svu sreću i mama i beba će biti dobro pošto se oboje nalaze u ovom utočištu u Australiji, pa će tako i krava i njeno tele ostati tu da žive zajedno.