DRUŠTVO

AKTUELNO: Danas oblačno uz jak vjetar, snijeg na sjeveru

Kiša_Podgorica_1 Danas će u Crnoj Gori, prema najavama sinoptičara, preovladavati oblačno vrijeme s pojačanim vjetrom. Ponegdje su moguće slabe padavine, a na sjeveru slab snijeg i mećava. Duvaće jak vjetar  na momente olujne jačine, sjeverni i sjevernoistočni. Visina sniježnom pokrivača na Žabljaku je 156 centimetara, u Kolašinu 80, Plavu 65, Andrijevici 55, Šavniku 54, Pljevljima 49, Plužinama 42, Bijelom Polju 40, Rožajama 38, Beranama 35 i u Nikšiću 11 centimetara.

Podsjetimo, jučerašnje nevrijeme u Crnoj Gori uzrokovalo je poplave na Primorju, a magistrale i više puteva bili su zatvoreni zbog odrona i snijega. Danas je saobraćaj obustavljen za sve kategorije vozila na putu Mojkovac-Đurđevića Tara, Nikšić-Šavnik, Nikšić-Šavnik-Žabljak, Plužine-Šćepan Polje. Na putnom pravcu Lipci-Grahovo saobraćaju samo putnička vozila. Putni pravac Rožaje-Kula zatvoren je za sve kategorije vozila zbog snježne lavine. Kamionima sa prikolicom i šleperima nije dozvoljeno kretanje na putevima Podgorica-Bijelo Polje, Nikšić-Plužine, Pljevlja-Rance, Vilusi-Lipci i Pljevlja-Đurđevića Tara. Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina, zbog klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Nema prekida u saobraćaju vozova na lokalnim i međunarodnim linijama. Avio-saobraćaj se odvija po planiranom redu letjenja.bijelo polje