ENGLISH

MUZIKA: ,,Vajtsnejk” ide na turneju bez Rudija i Oldriča

 

Grupa ,,Vajtsnejk“ 19. maja objaviće 12. studijsko izdanje pod nazivom ,,Purple album“. Sadržaće numere ,,Dip parpla“ iz vremena kada je Dejvid Kavrdejl bio njihov pjevač, uz četiri video-zapisa i dio ,,Iza scene“ koji govori o snimanju albuma.

purplealbum

– Ovo je omaž ,,Dip parplu“, jedno veliko ,,hvala“ od mene za ovaj bend i mogućnost koja mi je pružena prije više od 40 godina. Kao što sam rekao Ričiju Blekmuru: ,,Vi ste me, ljudi, poslali na nevjerovatno putovanje koje još traje i  nijesam mogao da tražim bolje učitelje.“ Univerzitet Dip parpl bio je izuzetna škola u kojoj sam učio. Jedva čekam da počnem da izvodim pjesme sa ovog albuma na koncertima – rekao je Kavrdejl.

vajtsnejk

Iako se govorilo 2013. godine da im je to posljednja turneja, ,,Vajtsnejk“ polaze na američku turneju krajem maja. Uskoro će biti objavljeni datumi evropske turneje. U grupi neće biti gitariste Daga Oldriča i klavijaturiste Brajana Rudija. Na ovoj turneji slušaćemo Dejvida Kavrdejla (vokal), Džoela Hekstru (gitara), Reba Biča (gitara), Majkla Devina (bas) i Tomija Oldridža (bubnjevi).

B.R.

Foto: Whitesnake